x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Aug 2006   •   00:00
MAI MULTE TRUPE. Bulgaria s-a angajat sa trimita inca 200 de militari in cadrul Fortei Internationale de Asistenta si Securitate (ISAF) din Afganistan la mijlocul anului 2007, relateaza site-ul Novinite.com. In prezent, contingentul bulgar din Afganistan numara 120 de militari. Bulgaria are in prezent circa 500 de militari angajati in misiuni internationale.

MULTUMITI DE ROMANI. Patronii spanioli sunt foarte multumiti de muncitorii romani, iar Guvernul de la Madrid nu intentioneaza sa le restrictioneze accesul dupa aderarea din 2007, a spus secretarul de stat pentru imigratie din Ministerul Muncii si Afacerilor Sociale, Consuelo Rumi, intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati. "Avem masurile noastre de control pentru a evita sosirea imigrantilor ilegali, in acord cu necesitatile pietei muncii si cu sprijinul firmelor spaniole care au nevoie de muncitori in anumite sectoare si pe anumite posturi", a spus oficialul spaniol.

AU GRESIT PISTA. Avionul care s-a prabusit si a luat foc duminica in statul american Kentucky, provocand moartea a 49 din cei 50 de pasageri, a decolat de pe o pista gresita. Potrivit anchetatorilor, aeronava trebuia sa porneasca de pe pista cea mai lunga a aeroportului, dar a fost trimisa pe cea scurta. Destinatia zborului era Atlanta. Copilotul aeronavei este singurul supravietuitor.

EGALITATE DOAR PENTRU UNII. Clericii sauditi vor sa impuna restrictii femeilor care merg sa se roage la Mecca, unul dintre putinele locuri ale islamului unde barbatii si femeile se pot amesteca in timp ce se roaga, potrivit Reuters. Femeile se pot ruga in imediata vecinatate a Kaaba, o structura cubica pe care pelerinii o inconjoara de sapte ori cu ocazia Hajj-ului. Clericii intentioneaza sa formeze un comitet care sa includa numai barbati si care sa administreze locul, ceea ce ar conduce la izolarea femeilor intr-un sector indepartat.

SCUTUL ANTIRACHETA. Statele Unite ar putea amplasa in Cehia facilitati tehnice si un sistem radar, mai degraba, decat o baza de aparare antiracheta, a anuntat ieri premierul ceh, Mirek Topolanek, citat de agentia CTK. Premierul a declarat pentru postul national de televiziune ca nu va fi nevoie de organizarea unui referendum pentru amplasarea unui radar in Cehia, decizia apartinand Guvernului si Parlamentului.

BILATERALE. Ministrul ungar de Externe, Kinga Goncz, a declarat ieri, la Bucuresti, la finalul unei intrevederi cu omologul sau roman, Mihai Ungureanu, ca Budapesta spera in ratificarea rapida a Acordului de infiintare a Fundatiei publice romano- ungare "Emanoil Gojdu". Partea ungara a ratificat deja acest acord si asteapta ca acelasi lucru sa se petreaca si la Bucuresti, pentru a reusi sa concretizeze proiectul.

×
Subiecte în articol: externe