x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

26 Aug 2006   •   00:00
S-AU RAZGANDIT. Franta a schimbat foaia si a anuntat ca va trimite pana la urma 2.000 de militari in Liban. Anuntul a fost facut de presedintele Jacques Chirac la peste o saptamana dupa ce Parisul nu se aratase dispus sa detaseze in Orient mai mult de 200 de oameni. Chirac a mai spus ca Franta este pregatita - daca ONU doreste acest lucru - sa continue sa-si asume comanda misiunii internationale, a carei misiune este de a asigura respectarea armistitiului dintre Israel si Hezbollah.

IRONIE. Statele Unite au furnizat Iranului una dintre cele mai importante instalatii nucleare, unde cercetatorii din republica islamica au efectuat experimente secrete in vederea construirii de arme atomice, informeaza cotidianul The Sun-Sentinel, citat de Mediafax. SUA le-au oferit iranienilor in anii ’60 atat reactorul pentru cercetari din Teheran, cat si uraniul necesar pentru punerea in functiune a instalatiei.

"MANAGER DE CAMPANIE". Seful Statului Major israelian, Dan Halutz, a desemnat un ofiter cu rang inalt pentru pregatirea fortelor armate in vederea unei posibile confruntari cu Iranul, relateaza cotidianul Haaretz, preluat de Mediafax. Conform unei decizii luate inaintea izbucnirii razboiului din Liban, generalul de aviatie Elyezer Shkedy a devenit "manager de campanie" pentru un eventual conflict cu tarile care nu au granita comuna cu Israelul.

×
Subiecte în articol: externe