x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

22 Aug 2006   •   00:00
INTORSI DIN DRUM. Doua autocare cu romani care se indreaptau spre Italia au fost oprite in vama de autoritatile austriece, pentru ca sistemele de franare ale masinilor cu care calatoreau aveau avarii grave, informeaza Deutsche Welle. Turistii au asteptat mai multe ore sosirea altor mijloace de transport. Masura constituie un avertisment privind indeplinirea conditiilor tehnice pentru autocarele care circula pe soselele europene. (Radu Crivat)

INCAPATANAT. Fostul dictator irakian Saddam Hussein a refuzat sa-si afirme pozitia in prima zi a procesului in care este judecat pentru genocidul comis impotriva kurzilor in anii ’80, ceea ce l-a determinat pe judecator sa considere ca acesta pledeaza nevinovat. Potrivit Reuters, Saddam si-a repetat pozitia la inceputul procesului anterior, unde era judecat pentru crime impotriva umanitatii.

ACCIDENT FEROVIAR. Cel putin 58 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 143 au fost ranite dupa ce doua trenuri au intrat in coliziune ieri in Delta Nilului. Unul dintre trenuri a deraiat si s-a rasturnat in jurul orei locale 7:00, in apropierea orasului Qalyoub, la 20 de kilometri nord de Cairo.

CA-N FILME. Romanul Marcel Mihai Baba, in varsta de 32 de ani, condamnat la sase ani de inchisoare pentru talharie si alte infractiuni, a evadat dintr-o inchisoare regionala din Elvetia in noaptea de sambata spre duminica. Detinutul a taiat gratiile ferestrei din sala unde erau dusurile, situata la etajul doi al cladirii, a coborat in curtea din spatele imobilului cu ajutorul mai multor fasii de material textil rupte dintr-o saltea si legate unele de altele, a taiat gardul inchisorii si a fugit.

DE VANZARE. Terenul viran ramas in urma aruncarii in aer a imobilului, proprietate personala a cetateanului american de origine romana Nicholas Bartha, din New York, va fi pus in vanzare. Doctorul Bartha, care si-a pierdut viata in explozia pe care a provocat-o, pentru a nu imparti imobilul cu fosta sotie, a pus pe jar Manhattan-ul cu actul sau. Terenul este scos la vanzare pentru suma de 8 milioane de dolari, fiind situat intr-o zona selecta a orasului.

CONCILIANT. Ministrul israelian pentru Securitate interna, Avi Dichter (foto), s-a declarat ieri in favoarea unei retrageri din Inaltimile Golan in schimbul pacii cu Siria. "Orice initiativa politica este preferabila unei initiative militare de orice fel fata de Siria si Liban", a spus el.

×
Subiecte în articol: externe