x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Aug 2006   •   00:00
CROATIA. Politia croata a desfiintat o retea de trafic cu persoane in orasul Gospic, impiedicand astfel vanzarea unei minore romance, potrivit NewsIn, care citeaza postul de televiziune croat HRT. Un cetatean croat din regiunea Gospic si un cuplu din Licki Osik au actionat ca mediatori pentru vanzarea, in scopul casatoriei, a unei fete minore din Romania. Sursa citata nu ofera alte amanunte.

IRAN. Zeci de mii de militari iranieni au inceput, sambata, importante manevre militare in mai multe zone din tara, cu scopul pregatirii fortelor iraniene pentru a face fata simultan unui atac in diferite zone, pe fondul tensiunilor din relatiile cu Occidentul. Iranul a testat ieri o racheta tactica Saegheh (Fulger), cu o raza de actiune de 80-250 de kilometri. Zece rachete de acest tip au fost trase in regiunea Kashan, la circa 200 de kilometri sud de Teheran.

PAKISTAN. Unul dintre ginerii lui Ayman al-Zawahiri, adjunctul liderului retelei Al Qaida, a fost figura centrala a complotului terorist dejucat de autoritatile britanice, care viza prabusirea mai multor curse transatlantice, potrivit cotidianului pakistanez Dawn.

GERMANIA. Un libanez, suspectat ca ar fi incercat sa detoneze doua bombe la sfarsitul lui iulie, in trenuri din Germania, a fost arestat, sambata, la Kiel. Yussuf Mohammed a fost arestat in timp ce incerca sa fuga din acest oras. Amprentele sale digitale si mostre de ADN au fost depistate pe unul dintre cele doua bagaje care contineau bombe.

GAZA. Peste o mie de persoane au manifestat, ieri, in fata Parlamentului palestinian din Gaza, pentru a cere locuri de munca, plata salariilor si a indemnizatiilor de somaj, gratuitate la curentul electric si apa, precum si asigurari de sanatate. Cei circa 160.000 de functionari ai Autoritatii Palestiniene nu si-au primit decat partial salariile din martie pana acum, iar indemnizatiile de somaj nu au fost inca platite.

POLONIA. Mai multe persoane este posibil sa fi fost asasinate, iar alte cateva zeci sunt date disparute in cazul unei filiere prin care cetateni polonezi erau adusi la munca fortata in Italia. Noua persoane sunt date disparute, iar Parchetul din Bari a deschis o ancheta pentru "omucidere".

COSTURI. Guvernele ar trebui sa suporte costurile suplimentare impuse de introducerea masurilor avansate de securitate pe aeroporturi dupa ce politia britanica a dejucat un atac terorist cu bomba la bordul unor curse transatlantice, conform Asociatiei Internationale pentru Transport Aerian. Dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, implementarea unor masuri mai severe de securitate a cauzat companiilor aeriene costuri suplimentare cumulate de 5,6 miliarde de dolari anual, iar guvernele au fost nevoite sa sustina partial aceste cheltuieli.

ISRAEL. Ministrul de Externe, Tzipi Livni, a creat un grup de lucru pentru Siria, in vederea pregatirii terenului pentru un eventual dialog. Negocierile sunt intrerupte din ianuarie 2000.

UCRAINA. Premierul Viktor Ianukovici, care a efectuat deja o vizita in Rusia saptamana trecuta, s-a aflat din nou la Moscova, pentru un tratament medical. El urmeaza un tratament medical de doi ani, din cauza unei rani suferite in timp ce facea sport, au explicat surse guvernamentale.

×
Subiecte în articol: externe