x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Aug 2006   •   00:00
TIRASPOL. Securitatea transnistreana a arestat un locuitor al satului Slobozia suspectat ca ar avea legatura cu explozia de duminica din troleibuzul din Tiraspol. Este vorba de Ghenadie Taran, unul dintre liderii ONG-ului "Dignitas" din Transnistria, care este si membru al Partidului Social-Democrat din Moldova. Familia acestuia a denuntat arestarea lui, afrimand ca este vorba despre un abuz. La Chisinau, Ministerul de Interne al Moldovei a respins acuzatiile ministrului Securitatii din Transnistria, cu privire la implicarea Moldovei in organizarea exploziei. (Vitalie Calugareanu)

ATENTAT. Doua bombe gasite in garile din Dortmund si Koblenz (in Germania) la sfarsitul lunii iulie ar fi putut face parte dintr-un complot terorist menit sa trimita un semnal pe tema crizei din Orientul Mijlociu, au anuntat ieri surse din cadrul politiei. Bombele descoperite ar fi putut provoca numeroase victime, a precizat un purtator de cuvant al politiei federale. Bombele erau dotate cu cronometre setate sa explodeze cu zece minute inainte ca trenurile sa ajunga in cele doua gari. Explozibilii s-au aprins, dar nu au reusit sa provoace deflagratia, a mai spus responsabilul citat de agentia France Presse.

ALERTA. Un avion care facea legatura intre Londra si orasul egiptean Hurghada a fost redirectionat ieri catre un aeroport din Italia dupa ce la bordul aeronavei a fost data o alarma cu bomba. Incidentul a fost provocat de o nota scrisa pe o punga igienica aflata in buzunarul de la husa scaunului unui pasager. In nota se scria ca la bordul aeronavei s-ar afla o bomba. Politia italiana a anuntat ulterior ca alarma a fost anulata dupa efectuarea cercetarilor.

DEMISIE. Ministrul israelian de Justitie, Haim Ramon, isi va prezenta demisia maine, dupa declansarea unei urmariri penale impotriva lui, in baza acuzatiilor de hartuire sexuala. Ramon, membru al partidului Kadima, este acuzat ca a sarutat, impotriva vointei ei, o femeie militar, in timpul unei petreceri la care au participat numerosi invitati, intre care si oficiali israelieni, la inceputul campaniei impotriva Hezbollah. Ministrul a negat categoric acuzatiile si a sustinut in fata politiei ca el a fost victima hartuirilor din partea tinerei inrolate.

SIFONARI. Vicepremierul britanic ar fi calcat in strachini, ofensandu-l pe presedintele american. Presa britanica a publicat declaratiile lui John Prescott, potrivit caruia administratia americana e o porcarie, iar presedintele Bush, un cowboy. Casa Alba s-a simtit nevoita sa raspunda, dar a minimalizat importanta declaratiilor, afirmand ca presedintele "a primit si injurii mai grave si probabil va mai primi", adaugand ca liderul american trebuie sa se confrunte cu astfel de ofense din cand in cand.

ACUZE. Casa Alba a acuzat Coreea de Nord de falsificare de bani in vederea sustinerii terorismului international si a reiterat angajamentul SUA de a incerca sa elimine aceste practici precum si ambitiile nucleare ale Phenianului. Phenianul a negat acuzatiile, declarand ca americanii intentioneaza sa inlature regimul politic de guvernamant din Coreea de Nord. Phenianul a refuzat sa revina la masa negocierilor privind dosarul sau nuclear, alaturi de alte cinci state: China, Statele Unite, Coreea de Sud, Japonia si Rusia.

×
Subiecte în articol: externe