x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

18 Aug 2006   •   00:00
SOFERI "COSTISITORI". Mai multe noi directive ale UE pun pe jar firmele de transport europene. Conform noii legislatii, care va intra in vigoare incepand cu 2008 pentru soferii de autobuze si din 2009 pentru soferii de tir, firmele pentru care acestia lucreaza trebuie sa suporte cheltuielile pentru reevaluarea acestora la fiecare cinci ani, relateaza cotidianul The Sun.

SARBII NU RENUNTA. Chiar daca UE a suspendat in mai negocierile de preaderare cu Serbia, deoarece Belgradul nu a reusit sa-l aresteze pe Ratko Mladici, autoritatile sarbe au declarat ca vor incerca sa relanseze relatiile cu Bruxellesul in cursul acestei saptamani, prin intermediul unei serii de propuneri menite sa redeschida perspectivele de aderare si sa depaseasca faza nationalismului.

"O PORCARIE!". In cursul unei intalniri private cu mai multi parlamentari, vicepremierul britanic John Prescott l-a numit pe presedintele SUA, George W. Bush, "cowboy", iar administratia sa o "porcarie", relateaza Mediafax. Dupa ce gafa lui Prescott a ajuns la urechile presei, oficialul a negat ca ar fi facut acele afirmatii. "Aceasta este o relatare inexacta (...) si nu reflecta punctul meu de vedere", a declarat Prescott.

CONFUZIE DE PISTE. Un avion de pasageri Boeing 737 al companiei turce Sky a aterizat din greseala pe aeroportul militar din Polonia, dupa ce pilotul a confundat pista de aterizare cu cea a altui aeroport polonez, informeaza AFP. "Cand l-am intrebat ce s-a intamplat, pilotul ne-a spus ca s-a inselat", a afirmat seful politiei locale.

TATICUL SCHRÖDER. Fostul cancelar german Gerhard Schröder si sotia sa, Doris, au mai infiat un copil. Deja parinti ai unei fetite de origine rusa, cei doi au considerat ca a sosit momentul sa intregeasca familia cu un baietel, tot din Rusia, informeaza AFP.

PLANUL LUI ZAWAHIRI. Complotul terorist dejucat in Marea Britanie, care viza prabusirea mai multor curse transatlantice, a fost aprobat de teroristul Ayman al-Zawahiri, care ocupa locul al doilea in ierarhia retelei al-Qaeda, au declarat surse din cadrul serviciilor pakistaneze de securitate, citate de Sky News. "Avem motive sa credem ca planul terorist a fost aprobat de al-Qaeda si, probabil, a primit unda verde din partea lui al-Zawahiri", a declarat un oficial de rang inalt.

SOFIA. Locuinte si birouri din capitala Bulgariei sufera din cauza invaziei de... purici in aceasta vara, relateaza Mediafax, citand Novinite. Veterinarii confirma ca din cauza conditiilor meteo, numarul puricilor a crescut. Municipalitatea a inceput o actiune de dezinfectare a parcurilor si gradinilor din tot orasul.

BAGDAD. Irakul este capabil sa-si asigure securitatea in majoritatea provinciilor tarii daca trupele straine se retrag, a afirmat premierul irakian Nuri al-Maliki, citat de AFP. Declaratia intervine pe fondul afirmatiei presedintelui SUA, care a refuzat retragerea accelerata a trupelor americane din Irak, asa cum ii cere opozitia democrata.

STOCKHOLM. Suedia intentioneaza sa interzica total utilizarea telefoanelor mobile la volan, dupa ce unele studii au aratat ca utilizarea kitului "maini libere" nu rezolva problema distragerii atentiei, potrivit AFP. Suedia este renumita pentru initiativele sale in materie de securitate rutiera, iar soselele sale, acoperite cu zapada in mare parte a anului, sunt printre cele mai sigure din Europa.

×
Subiecte în articol: externe