x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

16 Aug 2006   •   00:00
TRAFIC CU VIZE. Consulatul francez de la Moscova a descoperit ca cel putin trei dintre angajatii sai faceau trafic cu vize. Potrivit AFP, cei trei agenti "primeau bani" pentru a reduce termenul emiterii vizelor, procedura care dureaza mult in Rusia, din cauza numarului mare de solicitari. Suma pe care o cereau depasea de cinci pana la zece ori pretul pentru eliberarea vizei, de 60 de euro.

HARRY ZBURDALNICUL. Printul Harry, al treilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, face din nou deliciul presei de scandal britanice, care a publicat o fotografie care il arata tinand ferm mana pe sanul unei tinere intr-un club din Londra. Atat Harry, cat si fratele sau, printul William, par ametiti de bautura in fotografiile publicate de The Sun.

ATAC REVENDICAT. Atacul terorist comis luni la Istanbul a fost revendicat de Soimii Libertatii din Kurdistan, o grupare armata kurda. Atentatul, soldat cu ranirea a trei persoane, a fost comis intr-un cartier din Istanbul frecventat de turisti.

TENDINTE SINUCIGASE. Femeia care l-a asasinat pe fratele Roger Schultz, liderul celei mai mari comunitati ecumenice din lume, a incercat sa se sinucida luand "un pumn de pastile". Romanca Luminita Solcan a ajuns la sectia de psihiatrie a penitenciarului francez de la Dijon, unde se afla inchisa din vara anului trecut. Le Nouvel Observateur, care citeaza surse judiciare, sustine ca Luminita, in varsta de 35 de ani, va ramane in spatele gratiilor cel putin sase luni. (Anca Aldea)

DROGURI PE SUB APA. Politistii spanioli au gasit in largul coastelor nord-vestice un submarin artizanal folosit de traficantii de droguri pentru transportul stupefiantelor, informeaza BBC. Submarinul, lung de 10 metri, a fost vazut de un localnic intr-un golf. "Traficantii de droguri isi perfectioneaza tehnica", a apreciat un jurnalist spaniol.

DEMISIE LA PRAGA. Guvernul ceh, condus de premierul social-democrat Jiri Paroubek, isi va prezenta astazi demisia, pentru a permite formarea noului cabinet, relateaza Aktualne.cz. Social-democratul Miloslav Vlcek a devenit luni noul presedinte al Camerei parlamentare, punand capat unui blocaj de doua luni.

DEZMINTIRI LA SOFIA. Ministerul bulgar al Justitiei a negat informatiile conform carora Sofia ar elibera pasapoarte cetatenilor straini pentru a le facilita accesul la locuri de munca din Uniunea Europeana, relateaza Novinite. Publicatia Sunday Telegraph acuzase Sofia ca le ofera pasapoarte bulgare zecilor de mii de straini din state care nu sunt membre UE.

VINDEAU O FETITA. Politia din localitatea spaniola Torrevieja a arestat doi barbati din Romania dupa ce au incercat sa vanda o fetita de 2 ani si 8 luni proprietarilor a doua baruri din oras, informeaza site-ul typicallyspanish. Cei doi, in varsta de 41, respectiv 31 de ani, au spus ca sunt tatal si unchiul copilului, iar primul pret cu care au vrut sa-l vanda a fost de 12.000 de euro, pentru ca apoi sa coboare la 2.000 de euro.
×
Subiecte în articol: externe