x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

15 Aug 2006   •   00:00

JOBURI PENTRU ROMANI. Italia a suplimentat cu 30.000 numarul de locuri de munca in domeniul agricol si sectorul turistic pentru lucratorii sezonieri care nu provin din statele UE, informeaza Mediafax. De aceste masuri vor putea sa beneficieze si romanii, a anuntat secretarul de stat Daniela Nicoleta Andreescu.

JURNALISTI RAPITI. Mai multi palestinieni inarmati au rapit ieri in Fasia Gaza doi jurnalisti straini, angajati ai postului de televiziune Fox News, potrivit Reuters. Rapitorii i-au dat drumul soferului palestinian al celor doi si nu au revendicat deocamdata actiunea.

ALOCATII DE LA BRITANICI. Accesul dupa 2007 al imigrantilor romani si bulgari pe piata muncii din Marea Britanie a devenit un subiect cu atat mai fierbinte, cu cat cotidianul The Sun isi pune problema ca acestia ar putea solicita alocatii sociale pentru cresterea copiilor chiar daca au ramas in tara de origine. Asta ar insemna ca milioane de euro din banii contribuabililor englezi sa fie cheltuiti pe seama copiilor romani si bulgari, scrie The Sun.

FALSUL BIN LADEN. Bulgarii s-au gandit sa castige bani frumosi chiar pe seama celui mai temut terorist international, Osama bin Laden, informeaza agentia Novinite. In oraselul Sozopol, vizitatorii pot sa arunce cu oua intr-un rrom deghizat in Bin Laden, care ii atrage pe curiosi prefacandu-se ca-i "impusca" cu un pistol cu apa. Turistii nu scapa ocazia, chiar daca e contra cost, sa arunce cu oua in asa-zisul terorist.

"PREFERA" GLONTUL. Jurnalista americana Jill Carroll, care a fost rapita si tinuta ostatica in Irak la inceputul acestui an timp de 82 de zile, a povestit ca si-a rugat rapitorii sa o ucida mai degraba cu o arma de foc decat sa o decapiteze cu un cutit, relateaza Reuters. "Promite-mi ca ma vei impusca folosind acea arma! Nu vreau cutitul acela (...)!", relateaza Carroll un moment de panica din captivitate.

EXPLOZIE IN TURCIA. O deflagratie ale carei cauze sunt inca necunoscute a facut ieri peste trei raniti in cartierul turistic Sultanahmet din Istanbul, informeaza agentia Anatolia. Explozia s-a produs aproape de o piata din cartier, unde se afla Moscheea-muzeu Sfanta Sofia si Palatul Topkapi.

PEPENELE NIAZOV. Cultul personalitatii dictatorului turkmen, Saparmurat Niazov, a capatat, mai nou, dimensiuni gastronomice, dupa ce un soi nou de pepene, care se distinge prin "mireasma delicioasa" si "dimensiunile apreciabile", a fost botezat "Turkmenbachi", adica "lider al tuturor turkmenilor".

AHMADINEJAD ONLINE. Controversatul presedinte iranian Mahmud Ahmadinejad a decis sa isi impartaseasca gandurile cu lumea intreaga, deschizandu-si un jurnal personal pe internet, informeaza The Times. Ahmadinejad i-a intrebat pe vizitatorii site-ului sau daca sunt de parere ca SUA si Israelul doresc sa declanseze un nou razboi.

AMENINTARE. Autoritatile americane au retinut o femeie in varsta de 32 de ani care manevra o sabie pe un trotuar din fata Casei Albe. Un purtator de cuvant al serviciilor de paza, citat de CNN, a declarat ca Ashwak Saleh a fost retinuta sub acuzatia de detinere a unei arme interzise. Grupaj realizat de Ana Ilie
×
Subiecte în articol: externe