x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

14 Aug 2006   •   00:00
EXPLOZIE LA TIRASPOL. Cel putin o persoana a murit si alte 11 au fost ranite ieri intr-o deflagratie produsa intr-un troleibuz din Tiraspol. Potrivit televiziunii ruse, citata de AFP, in momentul exploziei, provocata cel mai probabil de un dispozitiv exploziv artizanal, in troleibuz se aflau cel putin 100 de persoane. Potrivit agentiei ruse de stiri RIA-Novosti, cinci dintre raniti sunt in stare grava.

"RULETA" PASAPOARTELOR. Aderarea Bulgariei la Uniunea Europeana le da batai de cap autoritatilor de la Sofia, care sunt asaltate de zeci de mii de cereri de pasapoarte din partea cetatenilor macedoneni si moldoveni, relateaza Novinite. Acestia sustin ca sunt de origine bulgara, iar in comunitatea europeana se vor bucura de circulatie libera pe teritoriul statelor europene, in calitate de cetateni bulgari.

AVIARA LA OLANDEZI? Autoritatile olandeze sunt in alerta dupa ce doua bufnite de la gradina zoologica din Rotterdam au fost gasite moarte, informeaza AFP. Ministerul Agriculturii nu exclude varianta ca moartea pasarilor sa fi fost cauzata de infectarea cu virusul H5N1. In cazul in care se confirma prezenta gripei aviare, riscul de transmitere a acestuia la oameni este foarte scazut, subliniaza ministerul.

ANTITERO IN ITALIA. Italia a organizat la sfarsitul saptamanii o ampla operatiune antiterorista in Peninsula. Masurile de securitate au fost intensificate in cazul a 1.272 de obiective "sensibile", in timp ce fortele de ordine au controlat vineri aproximativ 4.000 de persoane de pe tot teritoriul Italiei. Au fost arestati 40 de suspecti si au fost initiate procedurile de expulzare pentru 114 imigranti ilegali.

×
Subiecte în articol: externe