x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

04 Feb 2006   •   00:00

4 februarie 2006

SPIONI CU VOIE. Seful Pentagonului, Donald Rumsfeld, a recunoscut ca Departamentul Apararii desfasoara operatiuni de "contraspionaj" asupra civililor din SUA. Rumsfeld a invocat drept motiv protejarea bazelor militare si a personalului militar de pe teritoriul SUA.

ESCALADARE. Recentul conflict izbucnit intre Danemarca si lumea araba, pentru ca un ziar danez a publicat 12 caricaturi cu profetul Mohamed, se agraveaza. Ieri, premierul danez a anuntat ca tara sa nu-si va cere scuze oficial. Pe de alta parte, cel mai mare lant alimentar danez-suedez, Arla, pierde peste un milion de euro pe zi, pentru ca majoritatea tarilor din Golful Persic a refuzat sa mai comercializeze produse daneze (foto).

DEZAMAGIRE. Washingtonul este dezamagit de evolutia negocierilor pentru solutionarea crizei din Transnistria. Kyle Scott, adjunctul ambasadorului SUA la Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa, sustine ca recentele discutii "nu au realizat progrese semnificative". "Este vorba de lipsa vointei de a face compromisuri constructive", a opinat Scott.

PERICOL. Expertii in terorism avertizeaza ca Marea Britanie se confrunta cu un pericol "real si prezent" de comitere a unor noi atacuri teroriste. Potrivit acelorasi surse, autoritatile britanice se asteapta la repetarea unor atacuri sinucigase de genul celor comise la Londra in luna iulie 2005.

ATENTATE. Cel putin doua persoane si-au pierdut viata si alte 24 au fost ranite intr-o serie de deflagratii produse in capitala Osetiei de Nord in momentul in care autoritatile desfasurau o operatiune de control al licentelor cazinourilor si salilor de jocuri de noroc. Cele trei explozii au avut loc joi seara, in trei sali cu aparate de joc (foto) din centrul Vladikavkazului.

ATAC DEJUCAT. Presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili, ar fi fost tinta unei tentative de asasinat, potrivit autoritatilor locale. Ministrul de Interne, Vano Merabisvili, a anuntat ieri ca un lansator de rachete portabil de tip Igla a fost descoperit intr-o zona survolata de elicopterul presedintelui, langa "granita" cu republica separatista georgiana Osetia de Sud. Lansatorul era fixat intr-un copac si era armat.

Grupaj realizat de Anca Aldea
×
Subiecte în articol: externe