x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Ian 2006   •   00:00

21 ianuarie 2006

ATACATORUL PAPEI, EROU DE FILM. Hollywoodul, interesat ca intotdeauna depovesti de viata care "bat filmul", i-ar fi oferit 8 milioane de dolari celui care l-a impuscat pe Papa Ioan Paul al II-lea, potrivit saptamanalului italian Gente. Mai mult, atacatorul Mehmet Ali Agca (foto), care a fost eliberat saptamana trecuta dintr-o inchisoare din Istanbul, a acceptat oferta si a primit deja un avans de 500.000 de dolari de la o companie interesata sa faca un film despre atentatul din 1981, avandu-l in rolul principal chiar pe Agca.

GERUL DIN CASA. Rusia se confrunta cu cele mai scazute temperaturi din ultimii 70 de ani, in Siberia inregistrandu-se minus 60 de grade, iar la Moscova minus 31. In aceste conditii, edilii capitalei ruse s-au vazut in imposibilitatea de a face fata situatiei. Municipalitatea nu poate asigura furnizarea caldurii pentru populatie, toate resursele fiind directionate spre institutiile pentru copii, spitale si maternitati. Prin urmare, temperatura din apartamentele moscovitilor este de 5, cel mult 7 grade Celsius.

SANTAJ SOVIETIC. Liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, a mai gasit un motiv sa ameninte cu retragerea de la negocierile pentru reglementarea diferendului transnistrean. BASA-press transmite ca Tiraspolul s-ar putea retrage din negocieri daca interesele oamenilor de afaceri transnistreni vor fi afectate de decizia Ucrainei si a Republicii Moldova de a conditiona exportul produselor din regiune de prezenta stampilelor vamale moldovene. Moldovenii sustin insa ca supararea transnistrenilor nu este intemeiata, deoarece aceasta decizie a fost adoptata inca din luna mai a anului 2003.

NU LE PLACE FARA BANI. Numarul de persoane care cer azil in Elvetia a scazut in 2005, potrivit Biroului pentru Migratie. Este vorba despre aproximativ 10.000 de persoane, in majoritate provenind din Serbia si Muntenegru, Turcia, Somalia, Irak si Bulgaria. Tendinta descrescatoare a numarului de imigranti este pusa de oficiali pe seama intaririi politicilor antiimigrationiste, mai ales a faptului ca au fost eliminate ajutoarele financiare acordate azilantilor respinsi.

AGCA, DIN NOU LA INCHISOARE. Zilele de libertate ale celui care l-a impuscat in 1981 la Roma pe Papa Ioan Paul al II- lea, turcul Mehmet Agca (foto), vor lua sfarsit. Eliberat saptamana trecuta din inchisoare, Agca se va intoarce cel mai probabil in arest, dupa ce Curtea de Casatie turca a decis ieri anularea deciziei tribunalului din Istanbul, care il punea in libertate pe turc dupa 25 de ani de detentie. La scurt timp dupa decizia Curtii, Agca a fost retinut, neopunand rezistenta, informeaza agentia Anatolia.

×
Subiecte în articol: externe