x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

20 Ian 2006   •   00:00

20 ianuarie 2006

ATENTAT LA TEL AVIV. O explozie de proportii, produsa in apropierea vechii statii centrale de autobuz din Tel Aviv si soldata cu moartea a cel putin unei persoane si ranirea a cel putin zece, a fost provocata de un atentator sinucigas palestinian, au anuntat surse din politia israeliana, citate de AFP. Atacul a avut loc ieri dupa-amiaza. "S-a auzit o explozie uriasa langa un restaurant", a declarat un martor ocular pentru AFP. "Totul s-a intunecat si am fugit. Au inceput sa inchida zona si au sosit o multime de ambulante", a spus el.

INCA O RETRAGERE. Italia isi va retrage, pana in luna mai, jumatate din trupele din Irak si ar putea incheia intreaga misiune militara in aceasta tara pana la sfarsitul anului 2006, a anuntat ministrul italian al Apararii, Antonio Martino. Guvernul lui Silvio Berlusconi (foto), unul dintre aliatii fideli ai SUA, a anuntat ca retragerea militara din Irak se va realiza treptat si va fi trimisa in loc "o echipa de reconstructie".

FARA RESTRICTII. Germania trebuie sa renunte la restrictiile impuse la acordarea vizei muncitorilor din afara Uniunii Europene, trimisi in aceasta tara de companii furnizoare de servicii, cu sediul in UE. In prezent, legea germana prevede ca insa cetatenii din state care nu sunt membre UE, dar lucreaza pentru companii furnizoare de servicii din UE sa primeasca viza pentru aceasta tara numai daca au vechime de munca de cel putin un an in cadrul respectivei companii.

AMENINTARE. Intr-o inregistrare audio difuzata de televiziunea de limba araba al-Jazeera, cel mai cautat terorist din lume, Ossama ben Laden, liderul retelei teroriste Al-Qaeda, a anuntat ca "sunt in curs de pregatire operatiuni" in Statele Unite. Presupusul autor al inregistrarii, Ben Laden, a mai adaugat ca ofera "un armistitiu de lunga durata" poporului american. Aceasta inregistrare apare in mijlocul unei controverse privind faptul ca Ben Laden ar fi fost ucis anul trecut, in mai, in Pakistan.

CRAPA PIETRELE LA RUSI. Rusii fac frigul de cateva zile, iarna inregistrand noi recorduri in aceasta parte a lumii. La Moscova se inregistrau ieri minus 30 de grade Celsius, iar in regiunea Yamalo-Netnet, din extremitatea nordica, temperatura a scazut pana la minus 61 de grade Celsius. "Actualul val de frig este exceptional si unic prin durata sa care fie va stabili un record, fie se va apropia de un record", a declarat directorul Centrului meteorologic, Roman Vilfand, citat de AFP.

Grupaj realizat de Ana Ilie
×
Subiecte în articol: externe