x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Ian 2006   •   00:00

19 ianuarie 2006

PROBLEME. Rusia a redus ieri cantitatea de gaze naturale livrata Europei si a diminuat productia de petrol, ca urmare a temperaturilor scazute inregistrate pe plan international. Temperaturile au scazut in centrul Rusiei pana la - 30 de grade Celsius, in unele regiuni din Siberia atingand chiar - 50 de grade Celsius. Tarile vizate sunt Ungaria si Bosnia-Hertegovina si urmatoarele pe lista sunt Italia si Austria. Meteorologii au anuntat ca temperaturile vor scadea in continuare.

ANCHETA. Parlamentul European a aprobat ieri crearea unei comisii temporare care sa "stranga si sa analizeze informatiile" referitoare la eventualele inchisori secrete ale CIA si la transferul ilegal de prizonieri in Europa. Alcatuita din 46 de europarlamentari, comisia are ca mandat sa determine daca CIA a administrat, pe teritoriul UE sau al tarilor candidate, centre secrete de detentie sau daca presupusi teroristi au fost supusi aici unor tratamente abuzive sau daca au fost transportati catre alte destinatii via aeroporturi europene.

SHARON. Fiii premierului Ariel Sharon, Omri si Gilad, au obtinut, temporar, tutela medicala legala asupra parintelui lor. In concluzie, orice interventie chirurgicala la care premierul Sharon va fi supus necesita acordul prealabil al lor. Tutela se refera strict la starea fizica a premierului, fiilor nefiindu-le acordata nici o competenta in privinta bunurilor tatalui. Sharon a fost supus, in noaptea de marti spre miercuri, unei noi interventii chirurgicale, pentru inlocuirea "din motive tehnice" a tubului folosit pentru traheotomie.

SUA - VIZE. Administratia americana a anuntat ca intentioneaza sa puna in aplicare un sistem electronic de acordare a vizelor, interviul urmand a se desfasura online, prin intermediul unei tehnologii digitale video. Noua propunere, care va fi testata in 2006 in Marea Britanie, va permite solicitantilor de vize care locuiesc departe de ambasadele sau consulatele americane sa sustina interviul de obtinere a vizei prin videoconferinta cu un oficial din cadrul consulatului.

Grupaj realizat de Marina Constantinoiu

×
Subiecte în articol: externe