x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

16 Ian 2006   •   00:00
CONCURS LA MAE. Ministerul Afacerilor Externe si Institutul Cultural Roman au convenit sa scoata la concurs posturile de referenti din schema de personal a acestora in vederea imbunatatirii nivelului de competenta al personalului Institutelor Culturale Romane din strainatate. Concursul va avea loc in luna februarie 2006 si vizeaza 14 posturi de la institutele din Berlin, Istanbul, Londra, Madrid, New York, Paris, Praga, Stockholm, Tel Aviv, Varsovia si Viena. Conditiile de participare vor fi anuntate in presa centrala si afisate in cel mai scurt timp la avizierele si pe site-urile MAE si ICR.

VACANTA CAILOR. Caii politistilor din capitala Republicii Moldova, procurati de autoritatile locale pentru patrularile in parcuri si sectoare inaccesibile, se vor odihni pana la primavara, animalele nefiind pregatite sa faca fata sezonului rece, informeaza BASA-press. "Caii nu sunt instruiti sa faca fata serviciului in conditiile climaterice actuale", a spus comandantul Regimentului de Patrula si Santinela "Scut", Constantin Avornic.

DOLIU. Emirul kuwaitian, seicul Jaber al-Ahmad al-Sabah, a murit duminica, dupa o indelungata boala, la varsta de 78 de ani, iar printul mostenitor, cu doi ani mai tanar, se afla de asemenea intr-o stare precara, transmite Reuters. Potrivit Constitutiei, printul mostenitor, seicul Saad al-Abdulla al-Sabah, in varsta de 76 de ani, va deveni noul emir al Kuwaitului, dar, din cauza sanatatii sale precare, analistii politici se asteapta ca premierul Sabah al-Ahmad al-Sabah sa fie cel care va conduce efectiv tara, asa cum s-a intamplat, de altfel in ultimii patru ani.

SUSTINERE. Prima doamna a Statelor Unite, Laura Bush, este de parere ca o femeie va accede curand la Casa Alba si incurajeaza candidatura actualului sef al diplomatiei, Condoleezza Rice, la alegerile prezidentiale din 2008. In contextul in care speculatiile asupra unei candidaturi a senatorului democrat de New York Hillary Clinton devin din ce in ce mai frecvente, prima doamna a SUA a precizat ca ar prefera sa vada la Casa Alba o membra a Partidului Republican.

FARUL DISCORDIEI. Conducerea marinei ruse a ordonat sambata flotei ruse a Marii Negre, cu baza in Crimeea, sa preia controlul asupra farului din Yalta, devenit obiectul unei noi dispute intre Rusia si Ucraina. "Pozitia conducerii marinei ruse este ferma: farul din Yalta trebuie predat serviciilor hidrografice ruse si trebuie sa functioneze normal, pentru a asigura securitatea navigatiei in regiunea Marii Negre", a declarat comandantul fortelor navale ruse, Vladimir Masorin, citat de Interfax.

×
Subiecte în articol: externe