x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

07 Ian 2006   •   00:00
PUTIN IMOBILIARUL. Presedintele rus Vladimir Putin ar putea sa devina rezident al orasului Heiligendamm, o statiune balneara aproape de Marea Baltica, in nordul Germaniei, unde si-ar dori sa achizitioneze o viluta. Intensa activitate imobiliara demarata de la Kremlin are o strategie clara: achizitionarea vilei l-ar face pe Putin "gazda neoficiala a summitului G8", prevazut a avea loc in micul orasel in luna mai a anului 2007. Bild sustine ca vila, care a fost vizitata de tarii Rusiei in secolul al-XIX-lea, va fi ornata cu marmura, lemn pretios, tapiserii de matase si lustre de cristal.

VICTIMELE "AVIAREI". O a treia persoana, infectata cu virusul gripei aviare, a murit ieri in Turcia. Hulya Koyigit, o fetita in varsta de 11 ani, tratata de o saptamana la spitalul din Van, estul Turciei, a muri, in pofida eforturilor doctorilor de a o salva. Hulya este atat a treia victima a gripei aviare din Turcia, cat si al treilea membru al familiei Koyigit care a decedat in urma contactarii acestei boli, dupa doi frati in varsta de 14 si 15 ani. Un al patrulea copil al familiei este suspect de gripa aviara.

INCAPATANARE PE BANI. Bulgaria respinge categoric cererile gigantului petrolier rus Gazprom de a revizui contractele cu privire la pretul hidrocarburilor incheiate in 1998 cu compania bulgara de stat Bulgargaz. Potrivit primului contract, Bulgaria plateste 258 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz. Al doilea contract stabileste pretul de tranzitare la 83 de dolari, diferenta ce permite Bulgargaz sa mentina un pret scazut al gazelor naturale pe piata interna, anume de 183 de dolari pentru mia de metri cubi.

REGRETE CALIFORNIENE. Guvernatorul Californiei, fostul actor hollywoodian Arnold Schwarzenegger, si-a inceput anul cu "autocritica", exprimandu-si regretul pentru "erorile" pe care le-a comis in 2005. "Am fost prea grabit. Nu am ascultat majoritatea californienilor care imi spuneau ca nu doresc acel referendum (convocat de guvernator in noiembrie si respins fara drept de apel). Trebuia sa ascult", a spus Schwarzenegger. Fostul "Terminator" a promis ca in 2006 va demara un plan ambitios de constructie a infrastructurii Californiei, anume drumuri, scoli, spitale si tribunale.

Grupaj realizat de Ana Ilie

×
Subiecte în articol: externe