x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

04 Ian 2006   •   00:00
INTEMPERII. La San Francisco a fost decretata starea de urgenta din cauza inundatiilor care au afectat grav intreaga regiune, in timp ce la Los Angeles autoritatile federale sunt in alerta din cauza unei noi furtuni. Guvernatorul Arnold Schwarzenegger a decretat starea de urgenta in sapte comitate din nordul statului California, masura care permite mobilizarea tuturor mijloacelor disponibile in zonele afectate. In ultimele zile, trei oameni au murit din cauza furtunii, iar alti 4.000 au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele.

BARBAT. Printul William, al doilea succesor al tronului Marii Britanii, isi incheie, duminica, stagiul militar, dupa un an pe care l-a petrecut la Academia Sandhurst. In varsta de 23 de ani, fiul cel mai mare al printului Charles si al printesei Diana urmeaza o lunga traditie de familie, devenind ofiter cadet. William este urmat de fratele sau mai tanar, Harry, de 21 de ani, aflat si el la Sandhurst din primavara anului trecut. Cei doi printi vor primi, la finalizarea Academiei Militare, gradul de sublocotenent, dar, gratie diplomei universitare, William va fi avansat imediat la gradul de capitan.

CLONARE. Cercetatorul sud-coreean Hwang Woo-suk, aflat in centrul unui scandal dupa ce s-a descoperit ca studiile sale in domeniul clonarii sunt false, a obligat-o pe una dintre membrele echipei sa doneze ovule pentru activitatile de cercetare. Hwang a recunoscut deja ca a acceptat donatii de ovule de la femeile care lucrau cu el, incalcand astfel etica profesionala, insa a declarat ca acestea au fost facute voluntar. Un post sud-coreean de televiziune sustine ca femeia a trimis un mail unui coleg in care isi exprima regretul ca nu a rezistat cererii lui Hwang.

BIG BROTHER. Downing Street a postat pe site-ul sau un scurt film care prezinta activitatile zilnice ale premierului britanic, Tony Blair. Prezentat la costum si cravata impreuna cu George Bush, in vesta si la birou sau jucandu-se cu o minge de fotbal, Blair surade celor care intra pe www.number10.gov.uk timp de trei minute si 30 de secunde. Obiectivul declarat al filmului intitulat "O zi din viata lui Tony Blair" este sa arate publicului care sunt preocuparile premierului.

Grupaj realizat de Radu Croitoru

×
Subiecte în articol: externe