x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

16 Dec 2005   •   00:00
IN FORTA. Fortele militare slovace vor putea dobori avioanele care intra fara autorizatie in spatiul aerian al Slovaciei si care nu raspund la somatiile de aterizare, conform unei legi adoptate miercuri de deputati, relateaza AFP. Potrivit prevederilor legii, ministrul Apararii este abilitat sa decida intreruperea prin recurgerea la forta a survolului unui avion suspectat ca ar urma sa fie folosit pentru comiterea unui atentat. Legea va intra in vigoare la 1 februarie 2006. Slovacia este, din 2004, membru UE si NATO.

TRATATUL. Senatul spaniol a aprobat Legea organica ce permite Spaniei sa ratifice aderarea Romaniei si Bulgaria la UE, prevazuta la 1 ianuarie 2007. Toate grupurile parlamentare din Senat au sprijinit legea prin care i se permite statului spaniol sa aprobe Tratatul de aderare a celor doua tari, semnat la 25 aprilie la Luxemburg. Congresul Deputatilor si Camera inferioara a Parlamentului de la Madrid aprobasera la 24 noiembrie, cu 303 voturi pentru si unul impotriva, Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.

ANALIZA. Celebrul si enigmaticul zambet al Monalisei tradeaza 83% fericire, 9% dispret, 6% frica si 2% manie, au conchis oamenii de stiinta. Capodopera lui Leonardo da Vinci, care isi pastreaza misterul de 500 de ani incoace, a fost analizata la Universitatea din Amsterdam cu ajutorul unui program de computer care recunoaste emotiile, potrivit publicatiei New Scientist. Algoritmul tine seama de principalele trasaturi ale chipului - de exemplu, arcuirea buzelor sau ridurile din jurul ochilor - si le analizeaza in relatie cu sase sentimente de baza.

×
Subiecte în articol: externe