x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

09 Dec 2005   •   00:00
MITUIRE. Armata americana continua sa-i plateasca pe jurnalistii irakieni pentru ca acestia sa publice articole pozitive privind rezultatele interventiei SUA in Irak, dar aceste practici sunt anchetate, a declarat un purtator de cuvant al Pentagonului. Cotidianul Los Angeles Times a dezvaluit la sfarsitul lunii noiembrie ca armata americana ii remunereaza, in secret, pe jurnalistii irakieni pentru a scrie articole favorabile SUA.

ARESTAT. Generalul croat Ante Gotovina, inculpat in 2001 pentru crime de razboi impotriva sarbilor din Croatia in timpul conflictului sarbo-croat din 1991-1995, a fost arestat in Spania, a anuntat procurorul TPI, Carla del Ponte. Gotovina, 50 de ani, fost combatant in Legiunea franceza, se ascundea din 2001.

SPIONAJ? Directorul serviciilor de informatii externe din Rusia (SVR), Serghei Lebedev, a avertizat impotriva utilizarii ONG-urilor drept acoperire pentru spionii straini. "Toate tarile reglementeaza activitatea ONG-urilor in functie de interesele nationale si fixeaza un cadru pentru acestea in scopul apararii securitatii statale", a mai precizat seful SVR.

×
Subiecte în articol: externe