x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

24 Noi 2005   •   00:00
RAZBOI CIVIL. Un fost reprezentant al CIA, Charles Cogan, in prezent cercetator la Universitatea Harvard, a declarat ca razboiul civil a "inceput deja" in Irak si "nu se intrevede o iesire pentru Statele Unite". "Daca ne retragem imediat, se intensifica razboiul civil. Acesta a inceput deja", a afirmat el.

ARHIVE DESCHISE. Ministrul Apararii de la Varsovia a anuntat ieri, in urma intalnirii pe care a avut-o cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, ca in decurs de cateva saptamani vor fi deschise arhivele Pactului de la Varsovia, organizatia militara a tarilor comuniste, adversara Pactului Nord-Atlantic in perioada razboiului rece.

ASASINAREA LUI BUSH. Un student american de origine araba, Ahmed Abu Ali, a fost gasit vinovat de un tribunal american pentru planuirea asasinarii presedintelui George Bush si sustinerea retelei teroriste al-Qaida. El risca inchisoarea pe viata. Studentul a discutat cu un complice doua variante de asasinat, fie impuscandu-l pe presedinte, fie detonand o masina-capcana.

SADDAM LIVE. Procesul fostului presedinte irakian Saddam Hussein va fi transmis pe pagina de internet a postului american de televiziune Court TV. Imaginile vor fi difuzate cu o intarziere de 20 de minute, in fiecare zi incepand cu ora 09:00 GMT, timp de aproximativ cinci ore, pe site-ul de internet www.courttv.com/extra.

PRIMA VIZITA. Noul cancelar german, Angela Merkel, prima femeie-cancelar din istoria tarii, a ales Parisul pentru prima sa vizita oficiala in strainatate, dupa instalare.
Scopul vizitei este reafirmarea importantei motorului franco-german in UE. Ieri, dupa vizita la Paris, Merkel urma sa ajunga la Bruxelles, iar azi este asteptata la Londra.

×
Subiecte în articol: externe