x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

22 Noi 2005   •   00:00
FARA TORTURA. Directorul CIA a luat apararea metodelor folosite pentru colectarea informatiilor de la suspectii de terorism. Porter Gross sustine ca agentii CIA care efectueaza audieri utilizeaza "o varietate unica si ingenioasa de metode" pentru a colecta informatii "vitale" de la prizonieri, insa respecta cu strictete reglementarile care interzic tortura.

GREVA PROFESORILOR. Profesorii din Bulgaria vor organiza vineri, la Sofia, un mars al tacerii, urmand sa se adune in fata sediului presedintiei pentru a cere majorari salariale si fonduri suplimentare. Liderul sindical Yanka Takeva a anuntat ca, in cazul in care cererile profesorilor nu vor fi indeplinite pana la 25 noiembrie, acestia vor intra in greva foamei. Profesorii cer o crestere salariala de 15% si infiintarea unor posturi de psihologi in scoli.

BUSH LA MONGOLI. Presedintele SUA, George Bush (foto), a facut luni o escala in Mongolia, prima vizita pe care un sef de stat american o efectueaza in aceasta tara din Asia de Nord, considerata un aliat fidel, mai ales in Irak. A fost ultima escala a "turneului asiatic", care a durat o saptamana si a inclus Japonia, Coreea de Sud si China. Bush a laudat autoritatile care "construiesc o societate libera in inima Asiei Centrale".

TERORIST INFORMAT. Un marocan arestat pentru implicare in atentatele comise la Madrid la 11 martie 2004 si eliberat din lipsa de probe cunostea detalii despre reteaua de transport din Spania, din Montreal si avea o harta a metroului londonez. Abdelhak Chergui mai avea stocate in calculatorul personal date privind locomotivele si vagoanele utilizate in sistemul feroviar spaniol si o descriere a Garii Almeria, locul unde s-a petrecut unul dintre atentate.

Grupaj realizat de Ana Ilie

×
Subiecte în articol: externe