x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Noi 2005   •   00:00
DISCUTII RUSO-NIPONE. Presedintele rus, Vladimir Putin, a demarat ieri vizita in Japonia, cu scopul de a promova cooperarea economica ruso-japoneza, desi diferendul istoric privind Insulele Kurile, revendicate ani in sir de Tokio, nu are mari sanse de a fi rezolvat prea curand. Putin si-a exprimat speranta ca "se vor rezolva toate problemele care nu au avut solutie pana in prezent", desi, cu cateva zile inainte de vizita liderului rus, premierul japonez, Junichiro Koizumi, a lasat sa se inteleaga ca "exista o profunda diferenta de opinii intre cele doua tari cu privire la Kurile", asa ca nu va exista o declaratie comuna ruso-japoneza pe acesta tema.

ANTICIPATE IN ISRAEL. Partidul Laburist, principalul partener de guvernare al formatiunii de dreapta conduse de premierul Ariel Sharon, a deschis calea alegerilor anticipate. Aseara, laburistii au votat in favoarea retragerii de la guvernare, in conditiile in care cei opt ministri si cei trei viceministri ai acestui partid si-au inaintat deja demisiile. Miercuri, Legislativul israelian va incepe procedurile de autodizolvare, urmand ca in februarie-martie sa aiba loc alegeri anticipate. In mod normal, scrutinul legislativ ar fi avut loc in noiembrie 2006.

SUVERAN NOU. La acest sfarsit de saptamana, ceremoniile de inscaunare a lui Albert al II-lea de Monaco au culminat cu slujba pontificala in onoarea printului. Principatul Monaco si-a castigat independenta in 1861, se intinde pe 200 de hectare si are 32.000 de locuitori, cu 122 de nationalitati.

GALA LA PARIS. Principesa Margareta a Romaniei si principele Radu de Hohenzollern-Veringen incep astazi o vizita in Franta, unde vor participa la gala anuala a Trustului principesa Margareta. Sunt asteptate personalitati politice, oameni de afaceri francezi, personalitati culturale si membri ai societatii civile, printre care se afla Bernadette Chirac, Maria Basescu, imparateasa Farah Pahlavi, Nana Mouskouri, Rika Zarai. Fondurile stranse vor fi folosite pentru proiectele destinate copiilor din Romania.

Grupaj realizat de Ana Ilie

×
Subiecte în articol: externe