x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

18 Noi 2005   •   00:00
CALIFICATIVE. Presedintele american, George W. Bush, a calificat joi drept "iresponsabile" criticile opozitiei americane, conform careia ar fi indus intentionat in eroare Congresul american si populatia Statelor Unite pentru a declansa razboiul din Irak. "Ma astept la critici, insa cand democratii spun ca am indus intentionat in eroare Congresul si populatia, acest lucru e iresponsabil", a declarat Bush.

INAUGURARE. Presedintele rus, Vladimir Putin, si premierul italian, Silvio Berlusconi, au fost prezenti ieri la Samsun (Turcia), pentru inaugurarea unei conducte petroliere si participarea la un summit trilateral cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan asupra cooperarii in domeniul energetic. Moscova, Roma si Ankara iau parte la mai multe proiecte majore de transportare a petrolului si gazului.

SEMNAL. Noul numar al revistei Balcanii si Europa ofera cititorilor o ampla analiza a raportului Comisiei Europene, in care sunt recunoscute progresele Romaniei in cursa pentru aderare la UE, dar sunt evocate si lipsurile pe care le avem si pasii pe care trebuie sa-i intreprindem. De asemenea, publicatia face o interesanta ancheta pe tema "Cum vad vecinii problema bazinului Marii Negre?".

×
Subiecte în articol: externe