x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

15 Noi 2005   •   00:00
PIERDUT ROBOT. Un robot spatial japonez s-a pierdut in spatiu. Minerva, robotul experimental al agentiei Jaxa, ar fi trebuit sa ajunga pe asteroidul Itokawa, aflat la 300 de milioane de kilometri distanta de Pamant. Minerva s-a ratacit insa in spatiu, ratand obiectivul misiunii sale, dar pierderea nu inseamna ca intreaga misiune a esuat, a declarat un responsabil Jaxa.

LA FURAT. Washington-ul a prezentat Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) documente informatice de pe un laptop iranian furat. Potrivit ziarului New York Times, informatiile demonstreaza ca Teheranul incearca sa obtina arma nucleara compatibila cu racheta Shahab, de fabricatie iraniana, ce poate lovi Israelul si alte tari din Orientul Mijlociu.

MASURI EXTREME. Considerata, de catre reteaua al-Qaeda, unul dintre "cei mai mari dusmani ai Islamului", regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii are parte, incepand de ieri, de masuri de securitate nemaintalnite. Potrivit ziarului The Times, amenintarea este reala.

ATENTATE LA KABUL. Cel putin o persoana a fost ranita ieri, in capitala Afganistanului, intr-o explozie survenita in zona in care se afla sediul ISAF (Fortele Internationale pentru Securitate din cadrul NATO), din care fac parte si militari romani. Deflagratia a urmat dupa un atentat sinucigas in aceeasi zona a orasului.

×
Subiecte în articol: externe