x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

12 Noi 2005   •   00:00
BINE PLATIT. Presedintele SUA, George W. Bush, este foarte scump "la vedere", conform cotidianului New York Times. In 2003, presedintele gabonez, Omar Bongo, a platit noua milioane de dolari pentru o intrevedere cu liderul de la Washington. O intrevedere intre Bongo si Bush a avut loc la 26 mai 2004 in Biroul Oval, la sase luni dupa presupusa oferta, sustine cotidianul. Totusi nu exista nici o dovada ca suma ar fi fost platita.

VIZITA. Aflat in orasul Mosul, in cadrul unei vizite-surpriza intreprinse in Irak, secretarul de stat american, Condoleezza Rice, a facut apel la comunitatile irakiene sa-si rezolve divergentele inainte de alegerile parlamentare programate la 15 decembrie. Rice a calatorit la bordul unui avion militar de transport C-17, aceasta fiind cea de-a doua vizita in Irak ca sef al diplomatiei americane. Ea urmeaza sa aiba o intrevedere cu oficiali militari americani si cu lideri ai provinciei irakiene Ninive.

LIBERIA. Ellen Johnson Sirleaf este castigatoarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Liberia. Ea va deveni astfel cea de-a sasea femeie-presedinte din lume. Victoria ei a fost insa contestata de adversarul sau, George Weah, care considera ca alegerile au fost fraudate. Cu toate acestea, Ellen a anuntat ca ii va propune lui Weah un "rol important" in viitorul guvern. Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe