x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

07 Noi 2005   •   00:00
INCHISORI CIA. Raportorul special ONU pentru tortura, Manfred Nowak, si-a exprimat ingrijorarea fata de afirmatiile privind existenta unor inchisori secrete ale CIA in Europa, cerand sambata UE si Consiliului Europei "sa declanseze anchete la nivel inalt" asupra acestui subiect. "Daca aceste acuzatii vor fi confirmate, nu numai guvernul american, ci si celelalte guverne care adapostesc astfel de centre de detentie sunt responsabile. Fiecare centru de detentie secret reprezinta o incalcare a libertatilor individuale", a spus Nowak.

SOFIA. Generalul Boiko Borisov, fost sef al Politiei bulgare, a fost ales in functia de primar al Sofiei, in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor municipale, devansand-o pe socialista Tatiana Donceva. Candidat independent, Borisov a obtinut 68,38% din voturi, iar contracandidata sa 31,62% din voturi. Rata de participare la cel de-al doilea tur a fost extrem de scazuta, de 30,4%. Borisov s-a bucurat de o popularitate deosebita, datorita eforturilor depuse in lupta impotriva criminalitatii.

ALEGERI. Mai multe state americane organizeaza, maine, alegeri si referendumuri: un referendum riscant pentru guvernatorul Arnold Schwarzenegger in California si alegeri pentru postul primarului Michael Bloomberg, la New York. In plus, alegeri pentru postul de guvernator in Virginia si New Jersey, ambele cu sanse de a consolida ambitiile prezidentiale ale unor potentiali candidati la Casa Alba, cu trei ani inainte de incheierea celui de-al doilea mandat al lui George W. Bush.

×
Subiecte în articol: externe