x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

05 Noi 2005   •   00:00
AVERTISMENT. Diplomatii straini aflati in Irak ar trebui sa-si faca bagajele si sa se intoarca acasa, pentru ca la Bagdad nu-i asteapta decat moartea. Avertismentul a fost lansat de filiala irakiana a retelei Al-Qaeda, condusa de Abu Mussab Al-Zarqaoui. Potrivit AFP, organizatia a publicat pe Internet un comunicat destinat "celor care nu au inteles inca vointa mujahedinilor si continua sa o sfideze", in special "misiunilor diplomatice ale tarilor care colaboreaza cu puterea instalata de invadatorii americani".

PREMIAT. Aflat in vizita in SUA, Printul Charles a primit Premiul Vincent Scully pentru arhitectura si urbanism pentru activitatea si proiectele sale din acest domeniu. Printul, care este insotit in America de sotia sa, Camilla, va dona cei 30.000 de dolari care insotesc distinctia comunitatilor din Mississippi care au fost afectate de uraganul Katrina. In timpul ceremoniei de decernare a premiului, Printul Charles si-a prezentat viziunea referitoare la o lume perfecta din punct de vedere arhitectural, in care orasele sa fie construite in armonie totala cu mediul.

APARAT. Peste 400 de agenti de securitate, alimente aduse special de la Washington si un apartament de 280 de metri patrati sunt cateva dintre "amanuntele" vizitei in Argentina a presedintelui american George W. Bush. Aflat la Mar del Plata pentru a participa la Summitul Americilor, Bush va avea parte de masuri de securitate sporite, in conditiile in care este de asteptat ca summitul sa provoace manifestatii de protest.

Grupaj realizat de Irina Cristea

×
Subiecte în articol: externe