x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

02 Noi 2005   •   00:00
REFORMA. Prim-ministrul polonez, Kazimierz Marcinkiewicz, a anuntat ca va desfiinta serviciile militare de informatii (WSI) si va face o serie de schimbari atat in conducerea serviciilor civile de informatii (AW), cat si in cadrul Agentiei pentru Securitate Nationala (ABW). "Serviciile WSI vor fi desfiintate si inlocuite de unitati capabile sa garanteze securitatea tarii", a declarat premierul.

TESTE. Autoritatile britanice au prezentat noul model de test-grila la care vor fi supusi cei care solicita obtinerea cetateniei britanice. Testul cuprinde 24 de intrebari si a devenit obligatoriu incepand de ieri pentru toti candidatii, cu exceptia celor care au optat pentru cursuri de limba engleza care contin si notiuni de educatie civica. Prin intermediul lui vor fi evaluate atat cunostintele candidatilor despre modul de viata britanic, cat si despre institutiile statului.

REVOLTE. Peste 20 de detinuti au fost ucisi ieri in patru inchisori kirghize in timpul unor revolte. Detinutii au protestat fata de transferarea unui sef al lumii interlope, Aziz Batukaev, din inchisoarea Moldovanovka, intr-un alt centru penitenciar, determinand astfel fortele speciale sa deschida focul. In unele inchisori, cativa detinuti si-au taiat venele si au solicitat venirea reprezentantilor unor organizatii de aparare a drepturilor omului.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe