x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Oct 2005   •   00:00
REORIENTARE. Fostul purtator de cuvant al Departamentului american de Stat in timpul mandatului lui Bill Clinton s-a orientat spre televiziune. James Rubin si-a urmat astfel sotia, corespondentul CNN Christiane Ammanpour, in domeniul audiovizual. El s-a alaturat echipei de prezentatori ai postului de televiziune britanic Sky News, unde va prezenta o emisiune informativa. James Rubin s-a aflat in Romania in urma cu trei ani, in calitate de partener al unei firme britanice de comunicare media.

INDIGNARE. Incendiul care s-a declansat in noaptea de miercuri spre joi in centrul de detentie pentru imigranti ilegali de la Aeroportul Schiphol din Amsterdam, care a provocat moartea a 11 oameni, se afla in centrul atentiei intregii societati olandeze. Atat presa, cat si oamenii politici cer raspunsuri despre cum a fost posibila o astfel de tragedie. Nimeni nu poate sa inteleaga cum s-a declansat incendiul si de ce toti detinutii, printre care si un roman, care va fi expatriat luna viitoare, nu au fost eliberati la timp din celule.

INCIDENT. O echipa a televiziunii nationale Moldova 1, aflata vineri la Tiraspol pentru a relata despre negocierile in conflictul transnistrean, a fost retinuta pentru scurt timp de fortele de securitate. Jurnalistii au fost pusi in libertate, insa numai dupa ce militarii i-au perchezitionat si le-au distrus imaginile filmate. In acest timp, la Odesa aveau loc discutii intre Rusia, Ucraina, OSCE, Statele Unite si Uniunea Europeana.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe