x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

22 Oct 2005   •   00:00
AUDIAT. Proaspat demisionarul premier al Poloniei, Marek Belka, a fost audiat in calitate de martor de catre Parchetul din Cracovia, care ancheteaza un posibil caz de coruptie in Cehia in care ar fi implicat grupul polonez PKN Orlen. Belka a dat detalii despre o intrevedere pe care a avut-o in luna august cu directorul de cabinet al premierului ceh, un personaj-cheie in acest caz.

COD ETIC. Parlamentarii bulgari vor crea un cod etic pentru ministrii si oficialii statului, in scopul combaterii coruptiei politice. Potrivit ministrului Justitiei, Gheorghi Petkanov, codul face parte dintr-un program guvernamental cuprinzand 160 de masuri concrete pentru a combate coruptia. In afara de sfera politica, programul vizeaza serviciile medicale si educatia, in special invatamantul superior.

EXECUTIE. O grupare terorista l-a rapit si ucis pe avocatul uneia dintre persoanele acuzate alaturi de Saddam Hussein. Saadun Janabi, care il apara pe adjunctul fostului sef de cabinet al lui Saddam, a fost rapit joi din biroul sau. O zi mai tarziu, cadavrul sau a fost descoperit in nord-estul Bagdadului.

Grupaj realizat de Irina Cristea

×
Subiecte în articol: externe