x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Oct 2005   •   00:00
REVOLTA. Mii de georgieni s-au adunat joi la Tbilisi, pentru a-l sustine pe ministrul de Externe, Salome Zurabisvili, demis miercuri seara si care va trece in opozitie. "Aici s-au reunit oameni care vor o constructie europeana pentru tara lor. Si, impreuna, vom lupta pentru acest lucru", a declarat Zurabisvili.

CAPTURA. Autoritatile irakiene au anuntat ieri arestarea unui nepot al lui Saddam Hussein pe care il banuiau de legaturi cu rebelii. Un consilier al ministrului Apararii a declarat ca Yasser Sabaui al-Tikriti a fost capturat intr-o casa din Tikrit, fief-ul fostului dictator. Oficialul irakian a declarat ca autoritatile incercau sa-l captureze de cateva luni, el fiind banuit de a fi finantat mai multe atacuri ale rebelilor.

CENZURA. Consiliul suprem al revolutiei culturale, condus de presedintele ultraconservator al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a interzis filmele straine "laice, feministe si de propaganda in favoarea opresiunii mondiale". Potrivit deciziei Consiliului, "distribuirea si proiectarea filmelor straine care fac propaganda ideilor laice, feministe, liberale, nihiliste si denigrante la adresa culturii orientale sunt interzise", a scris presa iraniana. In prezent, exista cateva milioane de antene parabolice, care permit iranienilor sa prinda posturi de televiziune straine, intre care si 20 de posturi din Statele Unite.

×
Subiecte în articol: externe