x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

20 Oct 2005   •   00:00
RAPIRE. Corespondentul la Bagdad al cotidianului The Guardian si al postului de televiziune Realitatea TV din Romania a fost dat disparut in Irak, fiind probabil victima unei rapiri, a anuntat miercuri redactia ziarului britanic, citata de AFP. Rory Carroll, un irlandez in varsta de 33 de ani, a disparut ieri-dimineata. El se afla in Irak de noua luni si, potrivit ziarului pentru care lucra, are si cetatenie irakiana.

EXEMPLU PERSONAL. Senatorii americani au decis sa isi inghete salariile, respectand regimul de austeritate bugetara, in contextul in care alegatorii sunt tot mai ingrijorati de deficitul bugetar in crestere dupa uraganele Katrina si Rita, care se adauga costurilor ridicate ale razboiului din Irak. "Suntem in deficit pana la gat", a declarat senatorul democrat Russell Feingold, care a apreciat ca "in asemenea conditii, este greu sa justifici cresterea salariilor congresmanilor". Decizia a fost aprobata cu 92 de voturi pentru si sase contra. Salariul congresmanilor era prevazut sa creasca cu 1,9%, pana la 165.200 de dolari pe an.

VEDETA. Fostul secretar de stat al administratiei Clinton, Madeleine Albright, va aparea intr-unul dintre popularele seriale de televiziune din America, "Fetele Gilmore", care este difuzat si in Romania. Desi s-a declarat incantata de oferta facuta, Albright nu crede ca isi va schimba cariera pentru a trece definitiv la actorie. "Admir foarte mult serialul si m-am amuzat. Am avut ocazia sa fac ceva diferit pentru un moment si am realizat cat de dificil este sa memorezi aceste dialoguri", a completat Albright.

DEMISIE LA VARSOVIA. Guvernul polonez, condus de Marek Belka, si-a prezentat demisia in fata parlamentului. Gestul este o consecinta a infrangerii electorale zdrobitoare suferite de Alianta Stangii Democratice (SLD) la alegerile legislative din 25 septembrie. Dupa acceptarea demisiei, presedintele Aleksander Kwasniewski va cere cabinetului sa expedieze afacerile curente pana la formarea unui guvern de catre dreapta castigatoare in alegeri. Partidul catolic conservator Lege si Justitie a castigat alegerile legislative cu 26,99% din voturi.

×
Subiecte în articol: externe