x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Oct 2005   •   00:00
DIPLOMATIE LA ONU. Cu prilejul prezentei sale la reuniunea speciala a Consiliului de Securitate dedicata aprofundarii si institutionalizarii cooperarii dintre ONU si organizatiile regionale, ministrul Afacerilor Externe al Romaniei, Mihai-Razvan Ungureanu, s-a intalnit cu secretarul general al ONU, Kofi Annan, cu care a trecut in revista subiectele majore de pe agenda din luna octombrie a Consiliului de Securitate, realizandu-se un schimb de opinii asupra situatiei actuale si a perspectivelor imediate din Kosovo, Irak, Liban si Siria.

BERLIN. Prima sedinta a reuniunii constitutive a Camerei inferioare a parlamentului german (Bundestag) a avut loc ieri, la Berlin, la o zi dupa deschiderea negocierilor intre Uniunile crestine si social-democrati, care vizeaza definirea programului de guvernare. Constituirea noului Bundestag a marcat incheierea legislaturii in curs. Gerhard Schroeder si ministrii sai au fost convocati in cursul dupa-amiezii de presedintele Germaniei, care i-a anuntat oficial ca si-au incheiat mandatul.

ACORD. Bulgaria si SUA au ajuns la un acord in legatura cu aproape toate detaliile amplasarii bazelor militare americane in aceasta tara, urmand ca Sofia sa-si anunte decizia finala pana la 10 sau 15 decembrie.

×
Subiecte în articol: externe