x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

13 Oct 2005   •   00:00
CONTROVERSA. Ministrul sirian de Interne, Gazi Kanaan (foto), s-a sinucis ieri in biroul sau din Damasc, a anuntat agentia oficiala de presa Sana, citata de AFP. Kanaan a fost directorul serviciilor de informatii siriene din Liban inaintea retragerii trupelor din aceasta tara, in aprilie 2005. El facea parte din grupul de oficiali sirieni interogati la sfarsitul lunii septembrie de seful comisiei ONU de ancheta asupra asasinarii fostului premier libanez, Rafic Hariri.

EXEMPLU. Ministrii guvernului leton isi vor ingheta salariile pentru a da un exemplu personal in lupta impotriva inflatiei. Potrivit AFP, leafa premierului acestui stat baltic va ramane si la anul tot de 2.846 de euro, iar venitul unui ministru se va mentine la valoarea de 2.561 de euro. Este singura masura luata de guvernul leton in urma cresterii accelerate a preturilor la produsele de consum. "Nici o alta masura nu va fi luata pentru a stopa inflatia. Nu vrem sa riscam incetinirea cresterii economice", a declarat purtatorul de cuvant al executivului, Aivis Freidenfelds.

ACUZATII. Iranul organizeaza tabere internationale de antrenament pentru persoanele care doresc sa comita atacuri impotriva trupelor britanice din Irak. "Oamenii sunt antrenati in strainatate si apoi se infiltreaza in Irak, uneori cate zece o data, pentru a antrena cate 50", indica sursele citate de The Independent. Marea Britanie a acuzat Iranul de complicitate directa la uciderea unor militari britanici in atacuri cu explozibili sofisticati.

POLEMICA. Ministrul german de Interne, Otto Schily (foto), se afla in centrul unei polemici, dupa ce autoritatile au perchezitionat, in septembrie, birourile revistei germane Cicero si pe al ziaristului Bruno Schirra, in cadrul unei anchete despre o scurgere de informatii privind terorismul islamic, transmite AFP. Schily va fi audiat in acest caz de membrii Comisiei parlamentare pentru Afaceri Interne. Potrivit variantei oficiale, politistii se aflau in cautarea unor elemente care sa le permita identificarea informatorului lui Bruno Schirra, care a scris un articol referitor la presupusele legaturi dintre iordanianul Abu Mussab al-Zarqawi si Iran.

Grupaj realizat de Irina Cristea

×
Subiecte în articol: externe