x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Ana Ilie    |    12 Oct 2005   •   00:00
BAZA INCHISA. Dupa 60 de ani de functionare, baza militara americana Rhein-Main, situata in apropiere de Frankfurt si considerata placa turnanta a traficului militar american in Europa, a fost inchisa luni. Statele Unite si-au propus sa inlocuiasca marile baze din Europa cu unele mai mici, mai flexibile, pozitionate in tari precum Romania, Bulgaria sau Polonia, ce se afla mai aproape de zone sensibile, precum Orientul Mijlociu sau Asia Centrala.

ARESTARI. Opt kurzi au fost arestati ieri dimineata, de politia londoneza, fiind banuiti de implicare intr-una dintre cele mai mari retele de imigratie clandestina descoperite in Marea Britanie. Potrivit BBC, cei opt ar fi favorizat intrarea ilegala in Marea Britanie a mii de turci de origine kurda. Imigrantii erau adusi cu masina, cu furgonetele, cu camioanele sau pe calea aerului. Pentru aceasta, ei plateau intre 3.000 si 5.000 de lire sterline, iar calatoria putea dura si cateva luni.

RECOMPENSA DIN EXIL. Miliardarul rus Boris Berezovski, aflat in exil la Londra, ofera un milion de dolari pentru orice informatie despre persoanele care au ordonat asasinarea, in anul 2000, a jurnalistului de opozitie Gheorghi Gongadze. O comisie parlamentara ucraineana care ancheteaza uciderea jurnalistului l-a acuzat in septembrie pe fostul presedinte, Leonid Kucima, ca a fost "organizatorul" rapirii si asasinatului.

×
Subiecte în articol: externe