x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

10 Oct 2005   •   00:00
A CAZUT IN ARCTICA. Satelitul Cryosat, al Agentiei Spatiale Europene, cu scopul de a fi lansat pe orbita pentru a studia clima si mediul, s-a prabusit sambata in apropiere de Polul Nord. Satelitul nu a mai ajuns la destinatie din cauza unei defectiuni a rachetei ruse Rockot, care ar fi trebuit sa-l plaseze pe orbita. Racheta Rockot fusese construita dintr-un proiectil teleghidat ex-sovietic. Satelitul cantarea 650 de kilograme, a costat 140 de milioane de euro si ar fi trebuit sa furnizeze informatii despre clima din regiunile polare.

TEROAREA DIN EST. Al-Qaeda intentiona in 2003 sa deturneze un avion de pasageri din Europa de Est si sa atace Aeroportul Heathrow. Potrivit saptamanalului englez The Sunday Times, care citeaza surse din cadrul serviciilor secrete britanice, teroristii urmau sa indrepte aeronava deturnata spre un terminal aglomerat din Heathrow, omorand sute de persoane.

LA SPALAT BANI IN ROMANIA. Mai multi membri ai Armatei Republicane Irlandeze (IRA) sunt anchetati, in prezent, pentru spalare de bani in tari din Europa de Est, intre care si Romania. Cotidianul britanic The Times scrie despre unul dintre acesti escroci, Thomas "Solidul" Murphy, seful de personal al IRA. El este unul dintre membrii organizatiei care ar fi spalat bani in Cehia, Bulgaria, Slovenia si Romania, achizitionandu-si aici proprietati.

×
Subiecte în articol: externe