x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

08 Oct 2005   •   00:00
ZIUA LUI PUTIN. Presedintele rus Vladimir Putin si-a sarbatorit ieri "prin munca" ziua de nastere in orasul natal, Sankt Petersburg. Putin a implinit 53 de ani si, spre deosebire de alti ani cand aniversarea a fost marcata prin petreceri fastuoase, anul acesta liderul rus si-a inceput ziua discutand despre geopolitica si geoeconomia Asiei Centrale in compania a patru presedinti din regiune. Dupa aceasta reuniune, Putin si-a petrecut ziua de nastere in compania celui mai bun prieten european al sau, Gerhard Schröder.

RETRAGEREA BULGARA. Ministrul bulgar al Apararii, Vesselin Bliznakov, a declarat ieri la Sofia ca cei 380 de soldati bulgari din Irak nu se vor intoarce in tara decat dupa alegerile legislative din 15 decembrie. In pofida hotararii cu care noul guvern bulgar si-a propus sa readuca acasa contingentul bulgar din Irak, acestia "vor ramane acolo pana la 15 decembrie. Dupa aceea vor respecta decizia Parlamentului de a se reintoarce in Bulgaria inainte de sfarsitul anului", a detaliat Bliznakov.

HOLERA IN SUA. Cel putin sase persoane au decedat pana acum in sudul Statelor Unite, dupa trecerea uraganului Katrina, in urma infectarii cu un virus foarte asemanator holerei. In total 30 de persoane au fost infectate in sudul Americii de aceasta bacterie, denumita "vibrio vulnificus", care ucide in medie una din patru persoane infectate, relateaza AFP.

×
Subiecte în articol: externe