x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

07 Oct 2005   •   00:00
LOCURI DE MUNCA. Ungaria vrea sa sporeasca numarul muncitorilor legali provenind din alte tari, motiv pentru care a emis 185.000 de permise temporare de munca in primele opt luni ale acestui an, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie emise alte 15.000 de astfel de documente. Permisele sunt de culoare albastra pentru cetatenii ungari si ai altor state membre UE si verzi pentru persoanele originare din alte tari.

VINOVATI NEPEDEPSITI. Esecul acelor membri ai Agentiei Centrale de Informatii (CIA) considerati vinovati ca au contribuit la esecul serviciilor de informatii in a impiedica atentatele de la 11 septembrie 2001 nu va fi pedepsit. Potrivit CNN, directorul CIA, Porter Goss, a declarat in acest sens: "Nu intentionez sa convoc vreo comisie care sa judece performantele angajatilor CIA".

NOROC-POSTDEZASTRU. O femeie din New Orleans care a ramas fara locuinta dupa uraganul Katrina a castigat la cazino 1,6 milioane de dolari. Potrivit CNN, Jacquelyn Sherman si-a incercat norocul cu doar 20 de dolari. "Mai intai vreau sa gasesc o casa, pentru ca a mea a fost distrusa de Katrina", a spus femeia, fiind intrebata cum va cheltui banii.

SUPLIMENTARE DE FORTE. NATO isi va spori efectivele din Afganistan de la 10.000 de soldati la 15.000, intrucat intentioneaza sa-si extinda operatiunile in sudul tarii, a afirmat joi, la Kabul, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer. El a facut aceasta declaratie la incheierea unei intrevederi cu presedintele afgan, Hamid Karzai. In sudul Afganistanului se afla deja 20.000 de soldati americani care incearca sa imbunatateasca securitatea in regiune.

Grupaj realizat de Ana Ilie

×
Subiecte în articol: externe