x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

05 Dec 2006   •   00:00
ARBORELE "COTIT". Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, a emis un decret prezidential prin care cere ca traditionalul pom de Craciun sa fie redenumit cu titlul de "Pomul tarii". Bradul, care este de obicei amplasat in centrul Chisinaului la data de 23 decembrie, va fi impodobit "in stil national", se mai arata in comunicatul agentiei BASA-press. "Deocamdata, este o enigma pentru noi ce inseamna stil national", a precizat unul din oficialii primariei de la Chisinau.

SUMMIT NATO LA BUCURESTI. Statele Unite sustin organizarea la Bucuresti a viitorului summit al Aliantei Nord-Atlantice. "I-am spus ministrului Ungureanu ca SUA sunt de acord cu organizarea summit-ului NATO din 2008, in Romania. Credem ca Romania merita asta, a castigat-o, iar din punct de vedere simbolic ar fi foarte bine", a declarat Nicholas Burns, subsecretarul de stat american. Romania concureaza cu Portugalia pentru organizarea summit-ului in 2008. (G.D.R.)

DECLARATII. Secretarul General al ONU, Kofi Annan, a calificat razboiul din Irak drept "un razboi civil" intr-un interviu acordat ieri BBC. Annan a tinut sa precizeze ca in cazul Irakului aceasta situatie este mai grava decat in alte tari din Orientul Mijlociu, cu situatii conflictuale similare. (Delia Zahareanu)

ZIUA NATIONALA. Romani stabiliti in Germania, oficiali germani nascuti in Romania, politicieni, oameni de afaceri si profesori universitari au sarbatorit Ziua Nationala la Consulatul Romaniei din Bonn. Pe lista oaspetilor primiti de consulul Florin Vodita s-au aflat membrii echipei postului Deutsche Welle, primari generali ai oraselor Bonn, Düsseldorf si Köln, edili ai unor localitati mai mici din jurul Bonnului care, desi de origine germana, s-au nascut in Romania si n-au uitat nici limba, nici obiceiurile. Din meniu n-au lipsit traditionalele sarmalute. (Dumitru Comanescu, Bonn)

S-A RETRAS. Ambasadorul american la Natiunile Unite, John Bolton, contestat de numerosi membri ai Senatului SUA, va renunta la functie in urmatoarele zile, a comunicat Presedintia Statelor Unite, citata de Reuters. Purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Dana Perino, a declarat ca presedintele George W. Bush a acceptat cu greu decizia lui Bolton de a renunta la functia de ambasador la finalul actualei sesiuni a Con- gresului american.

×
Subiecte în articol: externe