x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Noi 2006   •   00:00
SUA - Atac la jurnalisti
Curtea Suprema de Justitie din SUA a permis autoritatilor sa verifice convorbirile telefonice efectuate de doi reporteri ai cotidianului The New York Times, pentru a descoperi sursa care a divulgat informatii intr-o ancheta antiterorista, relateaza Reuters. Procurorul doreste deconspirarea surselor guvernamentale care ar fi putut oferi respectivele informatii. (I.C.)

CARLOS SACALUL - Inca un proces
Teroristul international Carlos Sacalul, condamnat la inchisoare pe viata in Franta, pentru uciderea a doi agenti secreti in anul 1975, urmeaza sa infrunte un nou proces pentru uciderea a 11 persoane si ranirea altor 200, in anii ’80, relateaza Reuters. Procurorii francezi au cerut judecatorului sa aprobe trimiterea teroristului in fata instantei, astfel de cereri fiind in rare cazuri refuzate. Surse judiciare au precizat ca raspunsul este asteptat in urmatoarele saptamani, procesul putand incepe in 2007. (I.C.)

TENSIUNI - Papa, nedorit
Politicienii turci fac tot posibilul sa paraseasca tara cu obligatii de serviciu in perioada celor patru zile ale vizitei Papei in Turcia, relateaza Reuters. Dupa aterizarea sa la aeroportul international din Istanbul, ieri, Papa Benedict a fost intampinat de premierul Erdogan, care insa a anuntat si el ca nu va putea sa petreaca prea mult timp cu Suveranul Pontif, din cauza programului sau incarcat. Musulmanii turci au fost afectati de discursul Papei, din septembrie, considerat ofensator la adresa Islamului. (D.Z.)

×
Subiecte în articol: externe