x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Informații despre un plan secret de pace SUA-Rusia în Ucraina. Moscova neagă

Informații despre un plan secret de pace SUA-Rusia în Ucraina. Moscova neagă

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   18:45
Informații despre un plan secret de pace SUA-Rusia în Ucraina. Moscova neagă
Sursa foto: Hepta

Rusia respinge afirmațiile din mass-media potrivit cărora SUA ar fi propus un plan secret de pace, luna trecută, scrie Reuters.

"În ianuarie? Toată această relatare este o cacealma", a precizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, după apariția unor relatări în presă care spuneau că William Burns, directorul CIA, ar fi fost la Moscova cu o propunere de pace prin care Ucraina să cedeze Federației Ruse circa 20% din teritoriul său.

Publicația elvețiană Neue Zürcher Zeitung a citat surse potrivit cărora președintele american Joe Biden l-ar fi însărcinat pe Burns să clarifice dacă Rusia și Ucraina sunt deschise la negocieri. SUA ar fi propus Kievului să renunțe la partea de est a țării, circa 20% din teritoriu, pentru a încheia pacea dar cele două părți aflate în conflict ar fi refuzat. 

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA, Sean Davitt, spune că informaţiile "nu corespund realităţii". De asemenea, un oficial CIA, care a vrut să rămână anonim, precizează că relatările sunt "absolut false". 

×
Subiecte în articol: Rusia sua plan secret ucraina pace