x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un artist sirian l-a transformat pe „Super Mario” in refugiat

Un artist sirian l-a transformat pe „Super Mario” in refugiat

15 Sep 2015   •   17:23
Un artist sirian l-a transformat pe „Super Mario” in refugiat
Jocul video «Super Mario Bros» a fost recreat de un artist sirian. În mod evident, varianta pe care a realizat-o relatează periplul compatrioților săi către Europa.

În loc de a-l urmări pe cunoscutul instalator italian în aventurile sale, această nouă ediție aduce în atenție problema refugiaților. „Mario Refugiatul” are de-a face cu traficanții de persoane și trebuie să evite garzile de frontieră furioase, în timp ce încearcă să traverseze Mediterana pentru a ajunge într-o tabără de refugiați pe teritoriu european.

„Acum cinci luni cel mai bun prieten al meu s-a înecat în mare în timpul călătoriei din Izmir către Grecia. Motorul ambarcațiunii sale a explodat.”, spune creatorul jocului. „Atunci mi-a venit ideea de a realiza acest joc video.”

Samir al-Mufti, pseudonimul pe care îl utilizează artistul sirian din motive de securitate, a povestit jurnaliștilor de la BBC, că experiențele și relatările prietenilor săi care au călătorit către Europa l-au ajutat să creeze această versiune „Super Mario”.

Alegerea are la bază dorința lui Mufti de a descrie problema refugiaților fără a folosi cuvinte sau un anumit limbaj. Dat fiind faptul că „Super Mario” a aniversat 30 de ani în această perioadă a decis să recreeze acest popular joc video, potrivit www.abc.es.

×
Subiecte în articol: super mario