x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Insulă pentru raţe

Insulă pentru raţe

de Sînziana Stancu    |    22 Mai 2009   •   00:00

Un deputat conservator din Marea Britanie a folosit peste 30.000 de lire sterline din fondurile publice pentru lucrări de grădinărit, dar şi pentru o insulă pentru raţe.



Sir Peter Viggers, deputat conservator şi membru al Comisiei Parlamentare pentru Finanţe, a cheltuit peste 30.000 de lire sterline în trei ani pentru întreţinerea grădinii aflate pe proprietatea sa din Hampshire. 1.645 de lire sterline (1.883 de euro) le-a cheltuit pentru construirea în iaz a unei structuri flotante pentru raţe, scrie Daily Mail, unul dintre cotidianele britanice care au dezvăluit seria de deconturi neruşinate ale parlamentarilor de la Londra. După acest scandal, Viggers a fost obligat de conducerea partidului din care face parte să returneze peste 10.000 de lire sterline (11.400 de euro) şi să nu mai candideze la următoarele alegeri.

ARTIFICII LEGALE
Daily Telegraph a mai dezvăluit că doi miniştri laburişti, James Purnell, ministrul Muncii şi Pensiilor şi Geoff Hoon, cel al Transporturilor, au evitat achitarea impozitelor în urma vânzării proprietăţilor acestora din Londra folosind un artificiu legal. Ei au schimbat în acte destinaţia proprietăţilor vândute, trecându-le drept "reşedinţă principală", evitând astfel plata unui impozit de 40% din profitul vânzării. În declaraţiile de avere depuse la Camera Comunelor, respectivele reşedinţe figurau ca "secundare" în declaraţiile depuse la Camera Comunelor.    Un alt deputat, din tabăra conservatorilor, Bill Wiggin, a declarat, la rândul său, că a făcut o greşeală involuntară după ce i s-a decontat un împrumut imobiliar inexistent.

Scandalul deconturilor abuzive ale deputaţilor britanici a degenerat într-una din cele mai grave crize politice din ultimii ani, forţându-l pe preşedintele Camerei Comunelor să îşi anunţe demisia la începutul săptămânii, gest care nu s-a mai făcut de aproape 300 de ani.
    
 

×
Subiecte în articol: externe