x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Insurgenţii libieni cer Occidentului să-l asasineze pe Gaddafi!

Insurgenţii libieni cer Occidentului să-l asasineze pe Gaddafi!

15 Mar 2011   •   11:23
Insurgenţii libieni cer Occidentului să-l asasineze pe Gaddafi!
Sursa foto: /reuters
156336-rebeli-libia.jpgOpozanţii regimului Gaddafi somează ţările vestice să urgenteze măsurile menite să-i ajute în încercarea de a-l răsturna de la putere pe dictatorul libian.

 

Prezent la Paris, acolo unde se desfăşoară Summitul G8, purtătorul de cuvânt al Consiliului Revoluţionar Libian, Mustafa Gheriani a declarat că a solicitat conducătorilor celor mai puternice ţări ale lumii sprijin concret în lupta dezechilibrată pe care insurgenţii o duc împotriva trupelor lui Gaddafi.

 

“Cerem ţărilor occidentale să instituie de urgenţă o zonă tampon care să ne protejeze şi să stopeze atacurile care se dau împotriva noastră. Trebuie să oprească tancurile şi avioanele care ne lovesc”, a declarat Gheriani”.

 

Întrebat dacă ar dori ca în planurile tactice ale Occidentului să fie inclusă şi asasinarea lui Gaddafi, Gheriani a răspuns fără ezitare:”De ce nu? Dacă va muri, nimeni nu va vărsa o lacrimă!”

 

În timp ce insurgenţii imploră sprijinul Vestului, trupele libiene se pregătesc să atace Ajdarbia, un oraş cu 135.000 de locuitori, ultimul bastion în calea spre Benghazi, fieful opozanţilor libieni.

×
Subiecte în articol: gaddafi asasinat occident