x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire Francois Hollande - Vladimir Putin în Armenia. Ucraina, pe agenda întrevederii

Întâlnire Francois Hollande - Vladimir Putin în Armenia. Ucraina, pe agenda întrevederii

18 Apr 2015   •   11:22
Întâlnire Francois Hollande - Vladimir Putin în Armenia. Ucraina, pe agenda întrevederii

Preşedintele Franţei, Francois Hollande şi cel al Rusiei, Vladimir Putin vor discuta despre criza din Ucraina în timpul unei întrevederi pe care o vor avea la 24 aprilie, în Armenia, cu ocazia comemorării a 100 de ani de la genocidul armean, transmite AFP, citat de Agerpres. Cei doi lideri de stat vor evoca ultimele evoluţii din criza ucraineană, la două zile după o întrevedere prevăzută să aibă loc miercuri, la Paris, între Hollande şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, potrivit aceleiaşi surse de informaţii.

Întâlnirea a fost preconizată după ce Franţa a decis să suspende de nave de război Mistral către Rusia.

În context, Putin a dat asigurări, zilele trecute, că această decizie a Franţei este „fără importanţă” pentru Rusia, contractul vizând în primul rând susţinerea şantierele navale franceze.

Vânzarea către Rusia a două nave de război Mistral, parafată în iunie 2011 în timpul preşedinţiei lui Nicolas Sarkozy, a fost evaluată la circa 1,2 miliarde de euro.

La sfârşitul lui noiembrie, Parisul a anunţat amânarea „până la noi ordine” a livrării primei nave Mistral, din cauza rolului Rusiei în conflictul din Ucraina. De atunci, Franţa a reiterat că „nu sunt încă întrunite condiţiile” şi Moscova a ameninţat în mai multe reprize că va iniţia o plângere la Curtea Internaţională de Arbitraj.

×