x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire Ku Klux Klan, într-o localitate din Bulgaria

Întâlnire Ku Klux Klan, într-o localitate din Bulgaria

30 Sep 2009   •   00:00
Întâlnire Ku Klux Klan, într-o localitate din Bulgaria

Membrii organizaţiei rasiste Ku Klux Klan s-au reunit, pe 12 septembrie, în localitatea Asenovgrad din sudul Bulgariei. Întâlnirea ar fi avut loc într-o sală care aparţine bibliotecii din localitate. Persoanele prezente au fost îndemnate să-i persecute pe reprezentanţii altor rase decât cea albă.



Reuniunea Ku Klux Klan a fost descoperită în urma investigaţiei autorităţilor locale, arată Novinite.com, citată de Anena3. Spaţiul în care a avut loc întâlnirea şi care aparţine bibliotecii locale a fost închiriat de numeroase persoane în ultima perioadă, iar factura de electricitate nu a mai fost plătită de patru ani.

În urma investigaţiei, bibliotecara Ekaterina Hristeva a fost concediată pentru că a dat cheia sălii unui membru al unei trupe rock locale. Deşi persoanele implicate în incident susţin că nu a fost vorba despre o întâlnire Ku Klux Klan, primarul localităţii Asenovgrad a dezvăluit că pozele de la reuniunea respectivă au fost publicate pe un site al neonaziştilor din Elveţia.

Fotografiile au fost, însă, şterse de pe site-ul neonaziştilor, după ce incidentul a luat amploare. Autorităţile bulgare investighează în continuare cazul. (V.A.)

×