x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Interdicţie de călătorie în SUA: Trump anunţă că vor fi adăugate alte „câteva ţări” pe lista statelor vizate de restricţii

Interdicţie de călătorie în SUA: Trump anunţă că vor fi adăugate alte „câteva ţări” pe lista statelor vizate de restricţii

22 Ian 2020   •   20:50
Interdicţie de călătorie în SUA: Trump anunţă că vor fi adăugate alte „câteva ţări” pe lista statelor vizate de restricţii

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat miercuri că administraţia sa se pregăteşte să adauge „câteva ţări” pe controversata listă cu state ale căror cetăţeni vor avea interdicţie de a călători în SUA sau vor fi supuşi unor importante restricţii pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite, informează France Presse.

„Vom adăuga câteva ţări pe această listă. Trebuie să fim în siguranţă. Ţara noastră trebuie să fie în siguranţă”, a afirmat Trump la Davos, în timpul Forumului economic mondial, precizând că numele acestor ţări vor fi anunţate „cât de curând”.

Publicaţia „Wall Street Journal” relatase mai devreme, miercuri, că administraţia Trump ia în considerare să adauge şapte state africane şi asiatice, între care Nigeria, cea mai populată naţiune din Africa.

Alte ţări vizate de Washington ar fi Belarus, Eritreea, Kârgâzstan, Myanmar, Sudan şi Tanzania, precizează cotidianul menţionat.

Un prim set de interdicţii sau restricţii privind intrarea în SUA a fost instituit la scurt timp după venirea preşedintelui Donald Trump la Casa Albă, în ianuarie 2017, vizând principalele ţări musulmane.

Măsura a provocat critici virulente în SUA, la fel şi în cadrul comunităţii internaţionale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: interdictie calatorie SUA donald trump