x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Într-o vizuină pentru iepuri a fost descoperit un templu de 300 de ani

Într-o vizuină pentru iepuri a fost descoperit un templu de 300 de ani

10 Mar 2017   •   13:00
Într-o vizuină pentru iepuri a fost descoperit un templu de 300 de ani
Sursa foto: Arun

În adâncul a ceea ce se credea că este o vizuină de iepuri, din apropiere de o fermă din comitatul Shropshire (vestul Marii Britanii), a fost descoperit un templu cu o vechime de trei secole, a informat BBC citat de EFE. 

Vizuina a atras atenţia societăţii Historic England, însărcinată cu conservarea siturilor arheologice din ţară, după ce fotograful Michael Scott a redescoperit acest loc pe care îl văzuse deja într-un clip pe internet. Scott a pătruns prin tunelul subteran până când a ajuns într-o reţea de culoare cu bolte tăiate în piatră, un spaţiu care, potrivit Historic England, ar fi putut fi folosit pentru ritualuri de "magie neagră". 

Potrivit legendei locale, grotele din comitatul Shropshire erau folosite de cavalerii templieri. Totuşi, Historic England crede că grota a fost construită la sfârşitul secolului al XVIII-lea sau la începutul secolului al XIX-lea, când Ordinul Templierilor fusese deja desfiinţat, adaugă Agerpres.

"Când am pătruns în interior tăcerea era absolută. Am văzut câţiva păianjeni şi nimic mai mult. Când afara ploua, poteca pentru a ajunge la grotă era plină de noroi, dar înăuntru era uscat", a declarat fotograful postului BBC. 

Contrar credinţei locale, experţii sunt de părere că o conexiune între grotele din regiune şi templieri este improbabilă. 

Cavalerii templieri au fost un ordin militar catolic creat iniţial în secolul al XII-lea pentru a-i proteja pe creştinii care mergeau în pelerinaj la Ierusalim pe drumuri periculoase, dar care au ajuns să deţină o uriaşă putere economică şi politică.

Pentru a vedea IMAGINILE, intrați AICI.

×
Subiecte în articol: templu subteran Marea Britanie shropshire