x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Intrebarea unei fetite pentru Papa Francisc: De ce Dumnezeu permite aceste lucruri sa se intample?

Intrebarea unei fetite pentru Papa Francisc: De ce Dumnezeu permite aceste lucruri sa se intample?

18 Ian 2015   •   15:44
Intrebarea unei fetite pentru Papa Francisc: De ce Dumnezeu permite aceste lucruri sa se intample?

In cursul vizitei pe care a afectuat-o in Filipine, Papa Francisc a fost profund impresionat de o fetita, care cu lacrimi in ochi i-a cerut sa ofere un raspuns unei intrebari, care prin prisma unei societatii din ce in ce mai violente, si-o pun din ce in ce mai multi oameni, din ce in ce mai multi credinciosi: de ce ingaduie Dumnezeu atat de multa durere in lume?


“Sunt multi copii neglijati de parinti. Sunt de asemenea copii care devin victime ale traficului de droguri, ale prostitutiei. De ce Dumnezeu permite aceste lucruri sa se intample cu noi? Copiii nu sunt vinovati cu nimic. De ce sunt doar atat de putine persoane dornice sa ne ajute?“, l-a intrebat plangand pe Suveranul Pontif Glyzelle Palomar, o fetita filipineza in varsta de 12 ani, abandonata de parintii sai si adoptata de o asezamant social catolic din Manila.


Impresionat, desi urma sa tina un discurs in limba engleza, Papa Francisc i-a raspuns in spaniola. “Este sigura intrebare la care nu am un raspuns. Si nici nu a fost exprimata in cuvinte, ci in lacrimi. Ideea acestei intrebari... aproape nu are raspuns”.


×