x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INUMAN! Copii palestinieni, treziti si interogati in miezul noptii de soldati israelieni (VIDEO)

INUMAN! Copii palestinieni, treziti si interogati in miezul noptii de soldati israelieni (VIDEO)

29 Mar 2015   •   10:16
INUMAN! Copii palestinieni, treziti si interogati in miezul noptii de soldati israelieni (VIDEO)

Un clip video in care un grup de soldati israelieni trezesc din somn si interogheaza mai multi copii palestinieni, a ultragiat si revoltat opinia publica internationala.

Incidentul a avut loc in cursul acestui an, in 23 februarie, si a fost dat publicitatii de B’Tselem – Centrul Israelian de Informatii privind Drepturile Omului din Teritoriile Ocupate, membri ai acestei organizatii locuind in imediata vecinatate a blocului de locuinte vizitat de militarii israelieni.

Conform informatiilor furnizate de B’Tselem, soldati apartinand Fortelor de Aparare Israeliene, inarmati si pistoale semi-automate si echipati de lupta, au patruns in jurul orei 1.30 AM in locuintele a zece familii de palestienieni, aflate in doua blocuri din Wadi a-Nasarah, o suburbie a orasului West Bank.

Soldatii au ordonat parintilor sa-i trezeasca pe copii si sa-i aduca la interogatoriu, desi B'Tselem mentioneaza ca au existat si cazuri in care, atunci cand s-a obiectat, micutii au fost lasati sa doarma.
Imaginile din clipul video prezentat au fost inregistrate in jurul orei 3.20 AM.

×