x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundaţii devastatoare în statul brazilian Parana: 9 oameni au murit cu câteva zile înaintea startului CM

Inundaţii devastatoare în statul brazilian Parana: 9 oameni au murit cu câteva zile înaintea startului CM

10 Iun 2014   •   08:31
Inundaţii devastatoare în statul brazilian Parana: 9 oameni au murit cu câteva zile înaintea startului CM

Ploile torenţiale căzute week-end-ul trecut în statul brazilian Parana, din sudul ţării, au provocat inundaţii devastatoare, soldate cu nouă morţi şi şase dispăruţi, în 79 de oraşe fiind decretată starea de urgenţă.

Capitala statului, Curitiba, unul dintre cele 12 oraşe gazdă ale Campionatului Mondial, cartierul general al Spaniei, care a ajuns acolo duminică, a fost relativ scutită de efectele inundaţiilor. Totuşi, circa 15.000 de persoane au locuinţele inundate, dar nu în cartierul în care se află stadionul.

În Parana au avut loc numeroase alunecări de teren şi mai multe poduri s-au prăbuşit, după ce în două zile a plouat "de trei ori mai mult decât în mod obişnuit în trei luni", potrivit TV Globo.

"Întreg guvernul este mobilizat pentru a ajuta populaţia în acest moment dificil", a declarat guvernatorul statului, Beto Richa, care a decretat stare de urgenţă în 79 de oraşe, unde peste 55.000 de persoane au avut locuinţele inundate.

Preşedinta Dilma Rousseff l-a asigurat pe guvernatorul Beto Richa "de tot sprijinul necesar pentru salvarea şi adăpostirea sinistraţilor" pe contul său de Twitter.

Din cauza ploilor foarte puternice, volumul apei din celebrele cascade de la Foz do Iguaçu, la frontiera cu Argentina, era de 30 de ori mai mare decât cel normal luni, cu 47,5 milioane de litri de apă pe secundă, a indicat compania Copel.

Conducerea Parcului naţional din Iguacu a interzis accesul pe pasarelele turistice şi plimbările cu vaporul, din raţiuni de securitate.

Şi în statul vecin, Santa Catarina, 24 de oraşe sunt inundate şi cel puţin 16.000 de persoane sunt afectate. De asemenea, nouă artere sunt parţial inundate şi au fost interzise circulaţiei.

×